Mini’s bereiden zich voor op NK

Mini’s bereiden zich voor op NK met twee mooie paastournooien

We zijn het niet gewend: twee teams van de mini’s naar verschillende plaatsen: een team reisde zaterdag af naar Haarlem, het andere team op zondag naar Hilversum. Met zoveel mooi weer kon het alleen maar een prachtig weekend worden natuurlijk. Deze verslaggever reisde mee naar Hilversum, waardoor het verslag uit Haarlem wat kariger is. Gelukkig hadden we zondag ook een speler die op zaterdag speelde.

De Haarlemse velden moesten eerst nog even verkend worden (voelen de noppen goed, hoe hoog staat het gras vandaag?) waardoor een gedroomde start nog even uitbleef: de eerste twee potjes, tegen Haarlem en Diok verloren we, maar daarna volgden twee glansrijke overwinningen tegen HRC en Alkmaar. Als afsluiting mochten we nog een pot tegen het andere team van Haarlem, die we natuurlijk niet verloren (maar ook niet wonnen). Ook al wonnen we niet alles, het was tof weer eens tegen al die andere teams te spelen na zo lang Brabantse onderonsjes. We staan weer op scherp!

Het tweede team op speelde op zondag in Haarlem op het International Youth Rugby Festival, waar ook ‘de grote jongens’ speelden: Nederland U17, waar onze mini’s ook Dukesspelers konden bewonderen die over het veld raasden en onze mini’s even een mooie les rugby toonden. Zelf speelden we niet tegen buitenlandse teams en deden we het trouwens niet slecht: de eerste twee wedstrijden werden gewonnen: Castricum was echt een mooie spannende pot die met 2-1 gewonnen werd, HRC werd glansrijk verslagen met 7-2 en helaas zette ’t Gooi ons weer even met onze pootjes in de klei: we verloren met 2-1 waardoor we geen finale mochten spelen, maar voor de derde plek mochten strijden. Dat laatste hebben we natuurlijk overtuigend gedaan, want naast het podium staan zou betekenen dat we geen liedje konden zingen op deze stralende dag. We versloegen Groningen met 1-0. We werden dus derde, maar op wonderbaarlijke wijze kregen we toch de tweede-plaats-beker mee naar huis, hoera! Dat vroeg natuurlijk om de spreekwoordelijke bottles of whiskey and rum.

Komend weekend spelen de mini’s in Utrecht het NK voor mini’s. Met een echte spelers-supportersbus reizen we af naar de Domstad. We gaan er met z’n allen voor om zover mogelijk te komen. Dat zingen van het Dukeslied beviel ons in ieder geval goed afgelopen weekend en smaakt dus naar meer!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!