Kwalleballende mini’s

Kwalleballende mini’s

Zondag gingen een aantal mini’s en hun broertje en zusjes van de benjamins opgetogen naar Dommelen voor het Kwallentoernoei. Ja nu hoor ik veel mensen denken Kwalleballen wat is dat?

Nou dat is met 2 ploegen spelen op een grasveld, uh nee sorry geen grasveld een modderpoel, en de bedoeling is om een zak met aardbollen in een poel met water van de tegenstander te mikken. Hoe maakt niet uit als de zak er maar in komt.

Deze Dukes spelers waren zeer gemotiveerd en van te voren werd er al flink aan hun tactiek gewerkt. Sommige Dukes moeders moesten even slikken, ja daar was ik er toch ook een van haha. Want hop een voor een sprong in het water en geloof mij schoon was het niet.

Eerste wedstrijd ging van start tegen de Belgische Murphy’s en het was een flinke modderpartij. Er werd flink getrokken, gesleurd, getackeld, gegooid met de zak en aan beide kanten ging dit vaak gepaard met een “try met speler er nog aan” in de waterpoel. Het was een spannende pot die de Dukes wisten te winnen.

Tweede wedstrijd was tegen een team die helaas er niet was maar de organisatie zorgde gelukkig nog voor een tegenstander. Nou ja deels dan maar niet getreurd een aantal offerde zich op en gingen meespelen met de tegenstander. Het ging tenslotte om nog een keertje te kunnen spelen. En niet dat zij het hun teamgenoten makkelijk maakte nee ook nu was er een flinke strijd. Weer leuke, mooie en modderige acties gezien. De winst werd hier ook door onze kids binnen gesleept en dan echt letterlijk en figuurlijk binnen gesleept.

Jammer genoeg bleef het bij 2 wedstrijdjes al was het voor sommige wel tijd om weer warm en schoon te worden. Hop naar de douches waar de modder en koud er werd afgespoeld en er weer redelijk schone jongens en meisjes tevoorschijn kwamen.

Moe en voldaan nog even wat drinken, eten en toch nog even springen op de springkussen was het weer tijd om huiswaarts te gaan.

Wij aan de kant hebben heerlijk in het zonnetje genoten van de mooie acties en vooral van het plezier van de kids samen.

Sportieve groet Van een Dukes moeder.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!