Turven maken impact in Breda

Turven maken impact in Breda

Impact maken. Dat is iets waar we bij de Dukes en in het rugby goed in zijn. Impact maken op het leven van onze spelers, leden en supporters, impact maken op de maatschappij, impact maken op het veld door passie, oerkracht en door respect.

Tijdens de vorige krachtmetingen in Oisterwijk lieten de 36 Dukes Turven zo’n enorme impact achter dat het Eerste Team van de Dukes een week later wist te winnen dankzij de knikkende knieën waar de Oysters exact de eerste 36 minuten last van hadden. Laat dit geen toeval zijn.

Deze week wilden de Dukes Turven wéér impact maken. Het liefst op de velden van een strak georganiseerd toernooi in Breda. Maar hoe maak je fysieke impact op een turvenveld waar fysiek contact beperkt blijft tot een incidentele botsing en een high five? Twee antwoorden volgde snel: aantallen en respect.

De jongste garde van de Dukes maakte dit weekend een gigantische impact door niet met één, twee of zelfs drie teams west-waards te reizen, maar met zelfs vier teams. Een impact die nog zelden gezien is op een Neerlands rugbyveld. Een stortvloed aan rood-gele turven marcheerden rond 9:30 de velden op. Hoofden draaiden om en monden vielen open. Niet alleen het aantal spelers maakte impact, maar ook de strak georganiseerde entourage van twee teammanagers, twee scheidsrechters, vier team-kits, acht trainers, tientallen supporters en een bolderkar deden de grond trillen tot op de Bredase Grote Markt. De plaatselijke KMA verhoogde haar staat van paraatheid.

Maar impact maak je niet alleen met grote aantallen, maar ook met de manier waarop je rugby speelt. Respect voor de Ref, de tegenstander, medespelers, trainers en coaches en de club als gastheer. Bij de turven tackelen we nog niet, maar pakken we tags die we altijd netjes teruggeven tijdens het spel en niet weggooien op de grond, maken we een eervol poortje na iedere wedstrijd, we leren te accepteren dat de Ref altijd gelijk heeft en de grond waarop je speelt, de kleedkamer waar je je omkleed en de bar waar je je eerste mierzoete AA-tje proeft, alleen bestaat door de kracht van de vele vrijwilligers die we rijk zijn in het rugby. Niet alleen bij de Dukes, maar bij iedere rugbyclub waar we te gast zijn. Ons tweede impact doel hebben we ook vol trots gehaald.

Wij wensen de Bredase Rugby Club veel sterkte met de impact van 68 noppenschoenen maatje 30-32 op jullie velden en danken jullie hartelijk voor het wederom warme ontvangst, de goede organisatie en het mooie weer. Tot snel!

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!