Espoirs winnen in Deventer

Espoirs winnen in Deventer

De week na carnaval, carnaval in Oeteldonk…

Covid 19 grijpt om zich heen en al voor het einde van het carnaval werd bekend dat Dukes 3, 2, 1 en Espoirs met ongeveer 70 coronagevallen te kampen hebben. Covid hè, bier had er niets mee van doen.

Gedurende de week wordt het toch wel erg krap. Afzeggen in de ereklasse kan echt niet, dus dat krijgt voorrang. We kunnen met pijn en moeite nog een extra team op de been krijgen dus wordt in overleg met de Rotterdamse Studenten van coach Michiel Snijders de wedstrijd van het 2de verplaatst. Gezien de Bossche inbreng bij die gasten vermoed ik dat er ook wel een paar spelers van de studenten op bezoek zijn geweest in Oeteldonk.

Blijft over de Espoirs. Uit naar de Pickwick Players te Deventer. We hebben een team, maar dat is niet helemaal onder de 24. No problem, er kan gespeeld worden en het is mooi weer, dus gas erop.

Goed nieuws en slecht nieuws

Het goede nieuws is dat slechts de helft van de spelers op het veld intensief carnaval heeft gevierd. Het slechte nieuws is dat de helft die dat niet gedaan heeft bij de tegenstander speelt. Tel daar het ontbreken van wedstrijdritme bij op; de eerste fase kwamen er nog wel eens teams niet opdagen en ook in de 2de fase is de eerste wedstrijd niet gespeeld.

Wat er ontbrak aan ritme werd gecompenseerd door dadendrang. Vrijwel de hele wedstrijd werd gespeeld op de Deventerse helft. Balbezit was vrij ver in onbalans in het Bossche voordeel. Er was maar een ding dat niet echt meewerkte. Het onverzettelijke verdedigingswerk van de Sallandse boerenzonen. Die hadden helemaal geen behoefte om de Dukes te laten scoren. En die verdediging stond ook nog eens als een huis, wat niet zo vreemd is omdat de helft van die gasten de hele week op een tractor zit terwijl de voorwaartsen waarschijnlijk zelf tractor zijn. Petje af hoor.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd gewonnen met 0-29. Tries mooi verdeeld over de wedstrijd, ook weer een teken dat de thuisploeg niet bereid was het hoofd in de schoot te leggen.
Aangezien uw verslaggever al die Dukes ook alle dagen tijdens carnaval was tegengekomen zijn de namen van de scorende spelers hem een beetje ontschoten maar volgens oplettender toeschouwers waren het Max, Mees en Johnnie die de tries voor hun rekening namen.

5 wedstrijdpunten naar Den Bosch

De andere wedstrijden in de 2de klasse Noord waren URC 2 vs Hilversum 2, daar trok Hilversum met 15 – 19 aan het langste eind en bij Eemland 2 vs de Bassets 2 was het een vrij ongelijke strijd: 67 – 17

Voor het klassement betekent dat een eerste plaats voor de Espoirs met 3 punten afstand op de nummer 2 Hilversum en 8 punten voor op de nummer 3, Eemland. Het belooft nog een mooie seizoensafsluiting te worden.

Volgende week wedstrijd nummer 15 van het seizoen. Maar wel pas de derde thuiswedstrijd! De Sassenheimse Bassets komen op bezoek dus laten we hopen dat ze er ook echt zijn want de vorige keer was Brabant net even een brug te ver voor ze.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!