Espoirs winnen de punten tegen Eemland

Espoirs winnen de punten tegen Eemland

‘Poeh, dit was een moeilijke wedstrijd’ zuchtte aanvoerder Max Leber en dat klopte precies. Want de kampioenskandidaat van The Dukes – ons onder 23 team de Espoirs – moest ontzettend hard werken om alle punten naar Den Bosch te halen. Alle seinen stonden op groen deze zonnige zondag. Alle wedstrijden tot nu toe gewonnen – ook de uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen RC Eemland – en zeven punten ‘los’ op de ranglijst. The Dukes was vooraf duidelijk de favoriet. Prettig want de volgende wedstrijd is in Hilversum tegen de nummer twee.

Voor de gasten uit Amersfoort is het tweede ook een ‘ontwikkelteam’. Daardoor ontwikkelde zich vanaf het begin een strijd tussen twee jeugdige teams. Plus Wynand. Strafwerk misschien?
The Dukes zetten de tegenstander vanaf het begin vast op de eigen helft. Maar hulde voor de mannen van Eemland die als tijgers verdedigden. Daarbij kregen ze de nodige hulp doordat The Dukes wel erg ‘vlak’ stonden. Met de nodige foutjes tot gevolg. Als je vanuit stilstand je actie moet maken valt de bal sneller naar voren en word je eerder getackeld. Dat voelden de Bossche voorwaartsen goed. Het kostte dan ook heel veel energie om de eerste try te drukken. Een bries van verlichting ging over de Limietlaan. Precies genoeg frisse lucht voor de mannen van Eemland om er een schepje bovenop te doen. De Espoirs werden teruggedrongen in hun eigen 22-meter gebied en jawel, daar slipte een Amersfoortse back door de Bossche linies. Gelijk bij rust en we konden weer van voor af aan beginnen.

Hetzelfde laken een pak in de tweede helft? Mmmm, niet helemaal. De Bossche coaching had gezien dat er meer diepte moest komen en dat er meer jacht op het ovaal gemaakt moest worden. De passing game was nog niet alles maar de voorwaartsen van The Dukes konden elkaar nu beter steunen. En bij balbezit werden de spelers van Eemland flink opgejaagd. Het werd een uitputtingsslag die werd gewonnen door The Dukes door drie tries (ver) in de tweede helft. Hierdoor pakten de Bosschenaren de begeerde vijf punten en hielden de voorsprong op RC Hilversum in stand.

Mooi was het niet. Maar door hard te werken werden de punten door het team gewonnen. Eindstand 24 – 10 en misschien was dat wel de grootste winst. De reden voor de grote grijns op het gezicht van teammanager Rik van Schijndel.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!