Dukes geeft overwinning weg

Dukes geeft overwinning weg

Het zag er lange tijd naar uit dat The Dukes tegen Cas ook de laatste competitiewedstrijd van de eerste fase winnend zou afsluiten. Maar het ‘werkbijenvolk’ uit Castricum profiteerde in de tweede helft van een verslapping aan Bossche zijde, waardoor uiteindelijk de cijfers 24-24 op het scorebord stonden. Op het laatst mocht de formatie onder leiding van Alex Chang zelfs nog in de handjes knijpen dat het bij een gelijkspel bleef.

De beginfase verliep bepaald niet naar wens voor de Bossche equipe. De bezoekers, gekleed in een geelzwarte streepjesoutfit, zoemden als agressieve wilde bijen in het rond. Doodirritant, vonden de spelers van The Dukes die er niet in slaagden het volk uit het eigen territorium te verdrijven. Het duurde niet lang of de indringers begonnen ook daadwerkelijk te steken. De try met bonus in de vorm een conversie was op dat moment dik verdiend.

Fraaie try

Pas in de 24ste minuut slaagde de thuisploeg erin van zich af te bijten. Een pijlsnelle tegenaanval resulteerde in een fraaie try, gemaakt door lock Joël Lemmink. Full-back Fred Dorrough, die kort daarvoor nog een penalty kick miste, wist vervolgens wel raad met de conversie. Op slag van rust was de deksel opnieuw van de honingpot. Centre Mees Voets drukte de bal achter de try-lijn op de grond, even later weer gevolgd door een conversie van Dorrough.

Fysiek

“Dat we alsnog met een voorsprong de rust ingingen, hadden we niet meer verwacht”, reageerde de nog maar 18-jarige Voets na afloop: “Het was lekker om die try te maken. M’n tweede dit seizoen. Tegen Groningen, toen we met liefst 90-0 wonnen, had ik er ook eentje meegepikt. Dit is mijn eerste jaar bij de hoofdmacht van The Dukes. Mijn snelheid en mijn technische skills zijn mijn belangrijkste wapens. Fysiek ben ik wat minder. Ik ben daarom vastberaden de komende tijd flink wat kilootjes erbij te eten, minimaal vijf”, verduidelijkte Voets. “Hoe ik dat ga aanpakken? Veel kip, met af en toe een biefstukje, en ook veel fruit om het energielevel op peil te houden. Bij BAR35 in de Lepelstraat prijkt de Dukesburger op de menukaart. Nee, dat is geen grap. Dat is een dubbele burger met onder andere bacon en een gebakken ei. Let op, die burger gaat me zeker op weg helpen!”

Keerpunt

Na rust gingen de krachtpatsers van The Dukes vrolijk verder met snoepen van de honingpot. Met name Dorrough kreeg het op z’n heupen door in een tijdsbestek van enkele minuten tien punten bijeen te sprokkelen. Dat gebeurde achtereenvolgens door een benutte penalty kick, een try en een conversie. Het verzet van de Castricumse opponent leek gebroken, maar niets was minder waar. Er ontstond plotseling een keerpunt in de wedstrijd. The Dukes kreeg vrij snel achter elkaar drie try’s en één conversie om de oren. “Ik ben niet te beroerd om mijn hand in eigen boezem te steken”, luidde naderhand de reactie van prop Wynand Breytenbach: “Ik miste een cruciale tackle, daar baalde ik enorm van. Zo erg, dat ik ‘s nachts zelfs wakker heb gelegen.”

Dubbel

Nadat Cas de stand gelijk had getrokken, hadden de Bosschenaren alle geluk van de wereld dat de resterende conversie een metertje afweek van de juiste richting. Flanker Stan Hobbelen maakte dat als veldspeler allemaal niet meer mee, aangezien hij eerder met een heupblessure uitviel. “Bij een breakdown ging het mis. Mijn tegenstander vouwde me als het ware dubbel, alsof hij een kledingstuk in de kast wilde opbergen. Ja, ik voel het nog steeds. Mogelijk is er iets met m’n kraakbeen. Laten we hopen van niet. Onze fysio zal daar snel naar kijken. Als ik pech heb zit ik weken langs de kant”, aldus Hobbelen.

Bron: Kliknieuws 14 maart 2022

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!