Colts verslaan Breda

Colts verslaan Bredase RC op eigen wijze

Zaterdag 19 maart mochten onze Colts het aan de zonnige Limietlaan opnemen tegen de grote Colts concurrent uit Brabant: de Bredase Rugby Club. Allebei de teams komen uit in de Cup competitie en strijden dus om een finale plaats voor het Nederlands Kampioenschap.

Nog een overeenkomst is dat het overgrote deel van de spelers lid is van de Rugby Academie Zuid (de RAZ voor de kenners). De spelers kennen elkaar dus allemaal.

De Colts hebben deze jaargang heel veel geblesseerden. Vorige week werd moesten ze in Castricum met 13 spelers de strijd aangaan. Deze blessures en het grote aantal afwezigen zorgt ervoor dat onze Colts veel avontuurlijker de strijd aan moeten gaan. Ze doen het op hun eigen manier dit seizoen. Dit samen met de spanning van de derby – de heren zullen elkaar wel flink opgenaaid hebben op de RAZ – zorgden voor een wilde en sportieve wedstrijd. Het was lekker druk langs de lijn, daar zorgden de 6-nations en een teamdag van Dukes 1 ook voor. Dus gezellig!

Vanaf de kick-off hadden The Dukes het overwicht. Maar dat drukten ze alleen maar uit in crash runs. Passing game hoort niet bij deze Colts. Daardoor kon Breda zijn verdediging concentreren op een kleiner stukje veld: de linkerkant van de eigen helft. En dus bleef het lang spannend. Hierdoor kregen de toeschouwers een heen en weer golvende wedstrijd – de Bredanaars bleven niet ‘hangen’ aan de linkerkant van de eigen helft – die diep in de tweede helft pas beslist werd. Maar toen ging het ook snel: eindstand 34 – 16 voor The Dukes.

Woensdagavond 23 maart nemen zij het in een inhaalwedstrijd op tegen de Utrechtse RC. Wordt die gewonnen met een bonuspunt en meer dan 10 punten verschil dan staan ze zo maar ineens op de tweede finaleplek.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!