Voorwaarts!

Driemaal is scheepsrecht? De derde poging dat onze noordelijke vrienden zouden afreizen naar het warme zuiden. En deze keer ging het door en apart genoeg óók weer een uitstekend rugby weertje. Dat beloofde wat voor een mooie zaterdagmiddag aan de Limietlaan. Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd van een drieluik thuis, waarvan er 2 inhaalwedstrijden zijn. Groningen was daar dus de eerste van.

De reacties op het vorige verslag waren hoopgevend. Ten eerste was dat verslag van de wedstrijd tegen Ascrum al op de dinsdag voor het verschijnen in de DigiDukes voorgelezen aan de groep van het Eerste. Reflecteren en leren. Het was heel gaaf te zien dat de lessen alom werden omarmd en er allerlei acties vanzelf plaats vonden vanuit de groep. “Kritiek” wordt vaak negatief gezien, maar niet bij deze groep spelers. Zij pakten het op en hoe! Ook van heel wat supporters kregen we mooie feedback. Dat is de bedoeling dat de verbinding wordt verbreed tussen het team en de supporters.

Voorwaarts! Dat was het afgelopen zaterdag. Een sterke wedstrijd van The Dukes die gekenmerkt werd door goed samenspel tussen de voorwaartsen en de backs en waarbij met name het supportspel in de aanval leidde tot een vele mooie team try’s. 14 stuks (met een 8 tal conversies). 91-0. Alle try’s waren geweldig teamwerk en dat resulteerde in de vele namen die een try scoorden. Maar liefst 11 verschillende namen! Na de 6de minuut werd de score al geopend. The Dukes stonden verdedigend goed en het lukte dus om een volhardend én hard werkend Groningen continu onder druk te zetten. Dit resulteerde in 0 tegen punten voor The Dukes. The Dukes waren energiek en actief en wisten op meerdere plekken op het veld een dreiging te vormen voor de Groningse verdediging. Wat een voorwaartse stap richting de top 8!!!

Complimenten aan Groningen omdat ze 80 min lang zijn blijven knokken. Ze hadden ook de hoofden kunnen laten hangen, maar zo bleef het voor al het verzamelde publiek attractief. 2 jaar geleden maakten wij dit zelf mee en we weten dus hoe dat voelt.

Complimenten voor The Dukes omdat ze als team zijn blijven spelen en de structuur “voor zich hebben laten werken”.

Na de wedstrijd bleef het als vanouds lekker druk aan de Limietlaan en werd er wederom van een heerlijke maaltijd genoten, gemaakt door Jantien en haar helpers. Dank! Ook dat is onderdeel van teamwerk, allerlei zaken die kloppen rondom een wedstrijd. Het is niet alleen 80 minuten in het veld, het is één kloppend geheel van een hele mooi club mensen bijeen. Zo zien we al het bouwen van de afgelopen paar jaar beloond worden. Chapeau aan allen. Laat de komende wedstrijden maar komen. Wij zijn vastberaden deze flow met elkaar vast te houden! Voorwaarts!

Namens Coaches en TM
Leo Swart

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!