Officieel koffiedikkijkverslag van de week

Koffiedikkijkverslag van de week

De eerste fase van de Ereklasse nadert de ontknoping, en het is bijzonder spannend kunnen we stellen. Bovenin zijn er drie teams zeker van een plaats bij de bovenste 8, dat zijn Gooi, Haarlem en Hilversum. Eemland heeft nog 2 wedstrijden voor de boeg en dient daarin minimaal 1 punt te halen voor plaatsing. Met ARC en Bassets als tegenstanders zou dat wel moeten lukken. DIOK heeft nog 5 wedstrijden te gaan om 4 punten te halen, daar durven we ook wel wat geld op in te zetten maar direct daaronder wordt het al taaier.

Wanneer we kijken naar het aantal verliespartijen (beide slechts 3) en nog te spelen wedstrijden gooien Dukes en Cas de hoogste ogen voor plaatsing waarbij zelfs de kans dat Dukes of Cas de 4de positie behaald niet ondenkbaar is. Castricum lijkt het zwaarste programma tegemoet te zien. Ze moeten achtereenvolgens tegen DIOK, Ascrum, Hilversum en de Dukes, terwijl Dukes nog aan mag treden tegen de Oysters, Bassets, Amstelveen en, zoals genoemd, Cas.

De meeste spanning vinden we bij het gevecht om het laatste ticket naar de kampioenspoule, dat wordt hoogstwaarschijnlijk voor Den Haag of de Hookers. HRC lijdt flink onder een blessuregolf maar heeft tot de 26ste om daarvan te herstellen. Dan volgen meteen een zware partij tegen DIOK en kort daarop de beslissende partij tegen Hookers, die , om het speelveld gelijk te houden, de week daarna tegen DIOK aantreden. HRC heeft dan nog een partij tegen URC in het verschiet om een eventueel puntengebrek in te lopen.

Helemaal onderin de Ereklasse vinden we achtereenvolgens URC, ARC, Oemoemenoe en hekkensluiter Groningen.

Al met al lijkt het er op dat de Ereklasse, weliswaar met vallen en opstaan en veel extra vrije weekenden , ondanks de Covidsituatie toch volledig gespeeld gaat worden. Dat is pure winst voor de sport. Er is nog geen witte rook omtrent de degradatieregeling maar die zou er voor de volgende ronde wel moeten zijn.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!