Vooruitblik: Een weekend vol rugby

Komend weekend staan er heel veel thuiswedstrijden op de planning. Op zaterdag trappen de Colts af. Bij herstart van de competitie vorige week won Colts 1 in Breda. Deze zaterdag spelen ze een thuiswedstrijd tegen de Utrechtse Rugby Club. Op 13 november verloren onze Colts het treffen in Utrecht. Nu mogen ze proberen zich te revancheren om kans te maken op een plek in de finale voor het Nederlands Kampioenschap.

Dukes 1 won afgelopen week van ASCRUM. Dat was de eerste wedstrijd in een drieluik van thuiswedstrijden. De tegenstander deze zaterdag is het laatst geplaatst RC Groningen. Er zijn nog drie teams die The Dukes kunnen inhalen op weg naar de finaleronde: Hookers, ASCRUM en Oysters. Door een overwinning op RC Groningen aanstaande zaterdag zal dat ASCRUM en Oysters niet meer lukken.

Voldoende leuks dus komende zaterdag. Met natuurlijk ook de wedstrijden Ierland – Wales en Schotland – Engeland uit het 6-landen toernooi op groot scherm.

Een dag later, op zondag 6 februari, zijn maar liefst vier wedstrijden gepland aan de Limietlaan. Om 10:30 uur begint deze rugby dag met de derby tussen Den Bosch en Breda: De strijd om de Oetel Kiele Cup tussen Ut Vierduh en ’t Vlaggenschip. Als altijd razend..…leuk.

Daarna spelen de dames hun wedstrijd. Voor hen is de herstart pittig. Bijzonder zijn de wedstrijden van Dukes 2 en de Espoirs. Dukes 2 ( 7e plaats – 23 punten) mag het opnemen tegen het sterke RCC (3e plaats – 29 punten). Een ‘must win’ thuiswedstrijd om zich te plaatsen voor de promotiecompetitie.

Ook onze Espoirs mogen EINDELIJK weer een thuiswedstrijd spelen. Nadat RC Groningen 2, The Bassets 2 en The Pink Panthers Den Bosch te ver vonden, mogen ze het in hun tweede thuiswedstrijd sinds september (!?) opnemen tegen ERC ’69 uit Enschede. Deze tegenstander is enthousiast om in Den Bosch een lekker potje te komen spelen. Geweldig jongens! Mochten onze Espoirs winnen dan zijn ze zeker van de eerste plaats in de eerste fase. In het clubhuis kun je op groot scherm de 6-nations wedstrijd Frankrijk – Italië zien. Maar wie wil dat nu?

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!