Forecast Dukes 1

Na de toch verrassend ruime 20 – 34 overwinning op RC Eemland afgelopen zaterdag vindt Dukes 1 zich terug op de achtste plaats in de ranglijst. Met 28 punten mag ons eerste team nu de strijd aangaan met Cas, Hookers en Haagsche RC voor een plaats in het linkerrijtje en kwalificatie voor de kampioenspoule.

Na de wedstrijd togen Rik en Giel aan het rekenen. Op basis van de huidige ranglijst en alle nog te spelen wedstrijden voorspellen zij dat er 46 punten nodig zijn om de kampioenspoule te halen. Dus nog 18 punten te gaan en die zal Dukes 1 moeten ophalen in de komende zes wedstrijden.

Te beginnen tegen ASCRUM komende zaterdag 29 januari. De Amsterdamse studenten versloegen afgelopen zaterdag onverwacht overtuigend The Hookers met maar liefst 26 – 5. We zijn gewaarschuwd. In februari volgen wedstrijden tegen Groningen (zaterdag 5 februari in Den Bosch), Amstelveen (datum nog niet bekend) en de Oysters (zaterdag 26 februari in Oisterwijk). Hierna volgen in maart de wedstrijd tegen The Bassets in Sassenheim en als laatste de wedstrijd tegen directe concurrent Cas op zaterdag 12 maart in Den Bosch.

Een spannende eindstrijd voor Haagsche RC, Hookers, Dukes en Cas. Deze eindstrijd begint komende woensdag 26 januari met het restant van de wedstrijd tussen Cas en Eemland (tussenstand 17-8). Ook voor deze wedstrijd is een livestream beschikbaar via Eyecons.

Zaterdag 29 januari een volledig programma in de Ereklasse. Op deze dag nemen The Dukes het aan de Limietlaan op tegen ASCRUM. Kick off 14:00 uur. Laten we hopen dat we deze wedstrijd allemaal samen langs de lijn kunnen volgen. Met een drankje.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!