Via Lissabon naar winst in Dubai

Het kon eindelijk weer!! Op pad voor een nieuw 10’s circuit, dat werd afgetrapt in Lissabon, en daarna door naar de Emirates Dubai Sevens. Het was zo fijn om weer naar het buitenland te kunnen.

Oorspronkelijk was ik uitgenodigd om vanaf 1 februari 2021 tot 1 augustus 2021 met het team ‘Nagato Blue Angels’ uit Japan aan de Taiyo-Seimei 7s competitie mee te doen. Doordat Japan echter vanwege Corona de grens op slot had gegooid, kon ik met geen een mogelijkheid die kant op.

Om toch fit te blijven, heb ik het afgelopen jaar veel trainingsuren zelfstandig doorgebracht. Ik hoop dat ik zo’n periode niet nog een keer hoef mee te maken; ik zat al sinds 1-4-2019 thuis, eigenlijk schrikbarend lang. Ik was zo blij dat er weer wat op de planning stond!

Vanuit de Rhino’s Academy in de USA is er een nieuwe serie opgezet: het Rugby Tens Championship. Elite spelers vanuit de hele wereld waren bij elkaar gehaald om een 10’s competitie te spelen. Het idee achter de nieuwe serie is ten eerste om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te creëren. Daarnaast biedt het high performance spelers, die net onder de World Series vallen, de gelegenheid om op hoog niveau toernooien te spelen.

Door een draw/loting word je onder een van de vier teams geplaatst. Ik mocht uitkomen voor de ‘Honey Badgers’. Het leuke van samengestelde teams is, dat je met speelsters speelt die normaal gesproken je tegenstanders zijn. Internationals uit Zuid-Afrika, Portugal, Canada, Brazilië en Frankrijk, maar nu samengebracht in het “Honey Badgers” team.

Zelf had ik nog nooit de 10’s variant gespeeld. Het is echt een mix van 7’s en 15’s, je kan het dan ook op verschillende manieren spelen. Ons team hield meer de 7’s speelstijl aan. Een voordeel is dat 10’s wat minder zwaar is dan 7’s.

CORONA, het blijft overal terugkomen. Helaas werden de finales op zondag door coronagevallen afgelast. In plaats van spannende finales op de zondag, kregen we de gelegenheid om het mooie Lissabon te zien (zeker een aanrader).

Daarna kreeg ik nog een tegenvaller op mijn bord: vanwege de nieuwe variant uit Zuid-Afrika had mijn team besloten om zich terug te trekken voor het toernooi in Dubai; de helft van het team bestond uit Zuid-Afrikanen. De dag voordat we met de Rhino’s academy vanuit Lissabon naar Dubai zouden vliegen, kreeg ik het te horen. Tijdens onze sightseeing in Lissabon, ben ik de hele dag bezig geweest om een plekje te zoeken bij een ander team voor Dubai 7’s. Ik móest gewoon daarheen. En, geluk bij een ongeluk: een van de speelsters van het team ‘Mosistas’ bleek corona te hebben. Hierdoor kwam er voor mij een plekje vrij. Dit geluksmomentje heb ik wel even gevierd, met een Pastel de Nata (letterlijk: pasteitje van room; een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken.(red.))

Off to Dubai! Ik had nog nooit de Dubai 7’s series gespeeld… en dat ik zou mij ook niet laten afnemen! Met de ‘Mosistas’ heb ik echt een toptijd gehad. Een samengesteld team van Nederlandse, Britse, Zweedse en Moldavische speelsters. Wij namen deel aan de International Open Women Cup. De poulewedstrijden gingen erg gemakkelijk, deze waren verspreid over de donderdag en vrijdag. Op zaterdag hadden we onze kwartfinale tegen een Frans team, achteraf was dit eigenlijk onze finale. Deze wedstrijd wisten we met 15-7 te winnen, de halve finale en finale waren vergeleken met de kwartfinale een stuk makkelijker. In de finale stonden we tegen een Noors team, dit team hebben we echt gek gespeeld. Wie had dat gedacht: je eerste Dubai Sevens toernooi meteen winnen! Ik kan zeker zeggen: See you next year Dubai!

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!