Dames 2 wint derde helft

Dames 2 wint derde helft

Afgelopen zondag nam Dames 2 het op tegen de Westenders, een clusterteam van Bredase RC, RC Etten-Leur, RC Roosendaal en RC Tilburg. We wisten dat het een pittige wedstrijd ging worden. In september verloren we met 15-76 op eigen veld. We hadden toen veel meiden die hun eerste wedstrijd speelden en ook moest de cluster nog even wennen om samen te spelen. Ondertussen zijn we wel een beetje aan elkaar gewend en hebben wat speelervaring opgedaan. Dat de eindstand niet zo’n groot verschil ging zijn, wisten we daarom zeker.

We begonnen de wedstrijd vol energie. Het was koud, maar we wisten dat we hard moesten werken. Daarom zouden we binnen no-time opgewarmd zijn. Vanaf het eerste moment gaven we 100 procent. We maakten onze tackles, wonnen scrums, waren snel bij de rucks. Deze tegenstand hadden de Westenders niet verwacht. Toch wisten ze onze zwakkere plekken aan te vallen en middels slimme popjes wisten ze door de verdedigende lijn te breken en te scoren. Gelukkig wisten we zelf ook een mooie try te scoren, met dank aan Kristi. De eindstand werd 22-5 voor de Westenders.

Na een welverdiende warme douche, was het tijd om de chick of the match bekend te maken. Dit doen we altijd samen met de tegenstander waarbij biertjes (of andere drankjes) binnen enkele seconden ge-at moeten worden. Allereerst waren de Westenders aan de beurt. Zij kozen onze Kristi als chick of the match omdat ze zoals gewoonlijk grandioze tackles had gemaakt, vele ballen wist te stelen in de scrum en het de tegenstander continu moeilijk maakte. Kristi won de at-wedstrijd met gemak. 1-0 voor ons. Ook onze eigen chick of the match Sharissa atte haar bruisende colaatje sneller weg dan de chick van de tegenstander. 2-0. Zo namen we in ieder geval de winst in de derde helft mee naar huis!🍻

Helaas zullen we door de coronamaatregelen dit jaar geen wedstrijden meer spelen. Hopelijk wordt alles snel weer “normaal” zodat de competitie snel hervat kan worden.

Auteur: Sharissa Kuurstra

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!