Super Sunday in Uden

Beide dames teams thuis in Uden

Zondag 7 november kwamen zowel Dames 1 en 2 als Dukes 4 in actie op de velden bij RC Octopus. Het was een heerlijke dag vol rugby!

De dames verzamelden om 09:00 bij de Dukes en werden bij aankomst in Uden eerst allemaal op de foto gezet door speelster en fotografe Angela. Sharissa liet alle meiden zien hoe ze moesten poseren en wauw wat zijn de foto’s mooi geworden: https://fotos.angelahaas.nl/profieldukes

Daarna maakte Dames 2 zich klaar voor de wedstrijd tegen de Rugbyende Utrechtse Studenten 2. Octopus shirtjes werden aangetrokken en het veld werd opgebouwd. Dat het een zware wedstrijd ging worden wisten we al, maar we hadden er ontzettend veel zin in. Ook het zonnetje kwam langzaam door. Perfect rugbyweer dus.

Het was 11:00 en het fluitsignaal ging. Gelijk kregen we een try om onze oren. We hebben veel nieuwe meiden. We moeten elkaar dus nog leren kennen, zowel op als buiten het veld. Maar we raapten de moed bij elkaar en vonden al snel een manier om samen te spelen. Er werd getackeld, en scrums, lineouts, rucks en mauls werden opgezet. We wisten zelfs een try te drukken! De eindstand werd 5 – 64 voor de dames van RUS 2.

Om 14:00 was Dames 1 aan de beurt. We speelden tegen een cluster van RC Zwolle en RC Dwingeloo. Gemengde gevoelens… Het was een gelijkwaardige tegenstander en er was een mogelijkheid om winnen. Helaas waren veel dames geblesseerd of afwezig, waardoor ook Dames 1 met veel nieuwe meiden op het veld stond. De eerste helft wisten we goede tegenstand te geven, maar helaas gaven we het in de tweede helft weg. De eindstand werd 5 – 31 voor de dames van Zwolle/Dwingeloo.

Na afloop van de wedstrijden was het nog lang gezellig in het clubhuis van RC Octopus. Soep met brood werd geserveerd door de dames en voorzitter Thijs kwam langs met friet en snacks. Het was een geslaagde rugby dag!

Auteur: Sharissa Kuurstra

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!