Een pittige wedstrijd voor Dames 1

Een pittige wedstrijd voor Dames 1

Afgelopen zondag nam Dukes Dames 1 het op tegen de dames van HRC. Het zijn altijd spannende wedstrijden tegen Den Haag met de ene keer winst voor ons en de andere keer winst voor hen. Toch wisten we – met een flink aantal geblesseerde speelsters – dat deze wedstrijd zwaarder ging zijn dan normaal. En toen we hoorden dat Den Haag 3 meiden uit het Nederlands team aan hun opstelling hadden toegevoegd, werd de spanning nog wat extra opgevoerd.

Eenmaal aangekomen in Den Haag was de stemming grimmig. Het was bewolkt, een stuk kouder dan in Den Bosch en de uniformiteit van de Haagse dames laat toch altijd een bepaalde indruk achter. Toen tijdens de warming up de regen ook nog eens met bakken uit de hemel kwam vallen, kon de dag helemaal niet meer stuk… Toch wisten we met een aanmoedigingswoordje van Lisa de wedstrijd goed te starten.

De eerste 20 minuten gaven we goede weerstand. We wisten Den Haag tegen te houden en niet te vaak te laten scoren. Opeens kwam er een keerpunt in de wedstrijd. We lieten Den Haag hun spel spelen en dit zorgde voor flink wat try’s tegen. We probeerden ons in de tweede helft te herpakken, maar helaas waren de Haagse dames dit keer te sterk voor ons. Gelukkig scoorde Lauke een mooie try doordat de Haagse flyhalf de bal recht in haar handen kickte en er geen verdediging stond om haar tegen te houden. De eindstand werd hierdoor 69-7.

Al met al was het een leuke, pittige wedstrijd en kijken we nu al uit naar komend weekend. Dan neemt Dames 2 het op tegen de Westenders. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Auteur: Sharissa Kuurstra
Foto’s: Bianca May & Sportfoto’s van Hans

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!