Colts verliezen nipt van Breda

Colts geven voorsprong uit handen

Afgelopen zaterdag 6 november startte de tweede fase van de jeugdcompetitie. De enige thuiswedstrijd werd deze zaterdag gespeeld door onze Colts die het in de Brabantse derby mochten opnemen tegen de Bredase RC. Een wedstrijd die elke keer weer garant staat voor spanning. In de eerste fase speelden ze in Breda en hadden de Bossche Colts nipt gewonnen met 18-20.

Het was even wennen voor The Dukes en dankzij wat foutjes nam Breda een 0-3 voorsprong uit een penalty. Daarna kwamen onze Colts in de wedstrijd. Vanaf de 13e minuut begonnen de scores. Eerst werd het 3-3 uit een penalty kick en daarna werden twee try’s gedrukt links tegen de zijlijn. Hierdoor moesten de conversies met een rotwindje vanaf de zijkant genomen worden. Beide gingen mis waardoor de ruststand 13-3 was. Tien punten voorsprong voor The Dukes na een rommelige eerste helft met heel veel balverlies over en weer.

De tweede helft startte Breda duidelijk feller en beter. Al na een paar minuten drukten zij een try op dezelfde plek als The Dukes in de eerste helft. Dus ook voor de Bredase kicker dat rotwindje en ook deze conversie ging mis. De stand werd 13-8 en vanaf toen zagen The Dukes kans hun spel op te leggen aan BRC: druk op de bal en bij balbezit snel van hand tot hand met harde crash-runs op de Bredase eerste rij. Resultaat was een mooie try voor The Dukes na veel fases balbezit: 18–8 en weer 10 punten voorsprong.

Dit was het signaal voor de Bredase Colts om ‘all-in’ te gaan en nu werd het echt een strijd. Hierin bleek Breda beter. Eerst kwamen ze terug tot 18-13 na een try met een gemiste conversie. Daarna braken de razend spannende laatste minuten aan. De eindstand werd 18–20 door een try van BRC onder de palen en de eerste rake conversie van deze wedstrijd.

Beide teams ontliepen elkaar weer niks en kunnen veel beter. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijden. Succes mannen!

Auteur: Giel Vekemans

Foto’s: Colts 1 vs Bredase RC

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!