Turven naar Oisterwijk

Turven naar Oisterwijk

Dit weekend was het zover: de eerste echte districtsdag en ook nog eens op het derby-gras van de Oisterwijk Oysters. 
 
Na een aantal wedstrijden in Breda waar een beperkte selectie aan mee deed, ging de jongste brigade uit de Brabantse hoofdstad nu met drie volle teams richting de bossen en vennen. 
 
Tijdens de warming-up zagen de turven de eerste schimmen van de tegenstanders opdoemen uit de dichte mist: het waren de kleuren van de jongens en meiden uit Tilburg, Breda en de Oysters. De hartslagen gingen verder omhoog en de eerste zweetdruppels verschenen op de jonge voorhoofdjes. De spanning viel echter al snel van de kleine schoudertjes af toen de eerste fluitsignalen klonken. Als een speer schoten de 33 Bossche turven over het natte gras en de eerste punten kwamen snel op het scorebord.
 
Ondanks de enorme snelheid en vingervlugge hand- en beenbewegingen vanuit de andere kampen wisten de drie turven teams alle negen wedstrijden winnend af te sluiten. De zon ging niet alleen schijnen boven Oisterwijk, maar ook op de gezichtjes van de rood-gelen.
 
Meer foto’s zijn te vinden op https://www.manmetcamera.nl/rugby. Deze foto’s zijn gemaakt door de TBM huisfotograaf van de Oysters, Andress Kools.
 
Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!