Oranje U18 zesde plek op EK

Nederlands team U18 behaalt 6e plek op EK

Het Nederlands Rugby Union team onder 18 jaar heeft de zesde plaats gehaald op het Europees Kampioenschap dat de afgelopen week werd verspeeld in Kaliningrad (Rusland). In de strijd om de vijfde plaats verloor het Nederlands team zaterdag 9 oktober van Rusland met 13 – 7.

Een knappe prestatie want hierdoor handhaafde Nederland zich op het één-na-hoogste rugby niveau in Europa en bereikte – ondanks het feit dat dankzij de Corona pandemie er niet gespeeld en nauwelijks getraind kon worden – het beste resultaat ooit. Zoals coach Alex Chang eerder schreef “After a great game against Romania, our boys are competing against Russia for 5th position. Never before has a Dutch team come this far, a great achievement from our boys and Dutch rugby, and a promise for the future!”

Van dit Nederlands team maakten de Dukes spelers Mees Voets, Milan van Dongen (lees het interview met hem hier), Phil Toonen (ook een interviewtje), Huub Boerdonk, Henky Hoos en ex-Duke speler Thymo Peters (nu USAP Perpignan) deel uit.

Rugby Club The Dukes feliciteert alle spelers en de technische staf van het Nederlands U18 team met dit geweldige resultaat. 

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!