Nederland U18 verslaat Roemenië op EK

Nederland U18 verslaat Roemenië op EK

Maar liefst vijf spelers van The Dukes en ex-Duke speler Thymo Peters maken deel uit van de selectie van het Nederlands rugby team onder 18 jaar dat vanaf zondag 3 oktober deel neemt aan het Europees Kampioenschap in Kaliningrad, Rusland.

Na de nederlaag afgelopen zondag tegen Portugal (uitslag 26 – 15) moest het Nederland team het woensdag 6 oktober opnemen tegen Roemenië. Van de zes (ex-)spelers van The Dukes (we tellen Thymo mee) waren er vier geselecteerd voor deze wedstrijd.

De 0 – 34 forse overwinning is het beste resultaat op een Europees Kampioenschap ooit. En dat direct bij de eerste overwinning voor deze generatie die als gevolg van de Corona pandemie lang alleen kon trainen. Hierna neemt het Nederlands team het zaterdag 9 oktober op tegen thuisland Rusland. De wedstrijd zal gespeeld worden in het “Arena Baltika” stadion – capaciteit 25.000 toeschouwers – in Kaliningrad.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!