Geen punten voor The Dukes tegen ‘t Gooi

Geen punten voor The Dukes tegen ‘t Gooi

Na een mooie opwarmer door Junioren 2 en RC Aachen toog uw verslaggeven vergezeld van een deskundige naar Naarden voor de wedstrijd tussen koploper RC ‘t Gooi en ons eerste. Mijn reisgenoot was oud speler en coach van The Dukes 1: Messire Dave Haynes. Dave’s verwachting was een strijd tegen de sterke eerste rij van ‘t Gooi.

En dat bleek het ook te worden in een herfstachtig Naarden. Waar de regenjassen en petten voor de eerste keer dit seizoen niet overbodig waren en Maarten van Osch vanaf de kick-off de geblesseerde Sione verving. De strijd werd het grootste deel van de wedstrijd door de voorwaartsen tussen de 22 meter gebieden uitgevochten. Zeg maar op het ‘middenveld’. Geen echte rugby uitdrukking maar iedereen begrijpt nu wel dat er geen sprake was van een overdaad aan acties in de 22 meter-gebieden.

Na een 10 – 3 ruststand verloor The Dukes door twee scores uit mauls, één uit de scrum plus een erg mooie try (en twee rake conversies) met 24 – 3. Met een wat onbestemd gevoel togen we huiswaarts. Was dit het nu? Waarom waren wij niet de betere?

Tip van de dag: “bekijk het nog eens op de stream”. Zo gezegd zo gedaan; Het werd tijd voor een duchtige analyse vanuit mijn warme en comfortabele stoel.
Aldaar gezeten bleek het gewoon een spannende wedstrijd te zijn die pas in de tweede helft door ‘t Gooi werd beslist. RC ‘t Gooi was zeker de terechte winnaar maar het verschil zat ‘m vooral in foutjes aan onze kant. Dat leidde tot twee gele kaarten, een penalty try en er was een misverstand met een code. Het was allemaal zeer verklaarbaar en de tegenstander maakte daar maximaal gebruik van. Maar The Dukes werkten hard, tackelden hard, zochten als het kon direct de aanval en hielden het spannend: heel lang bleef het verschil 10 – 3 dankzij een door Fred benutte penalty try.

Dus goed gespeeld en gewoon zo doorgaan tegen de volgende twee topteams: Haagsche en DIOK. Om te beginnen thuis tegen onze vrienden uit de mooie stad achter de duinen. Dus zaterdag, 9 oktober, Limietlaan: The Dukes 1 – Haagsche RC. 15:00 uur de kick off. Be there.
Zet ‘m op mannen! Dat kwartje valt vanzelf een keer onze kant uit.

En zo stond het maandag 4 oktober in het Brabants Dagblad:

Geen punten voor The Dukes

The Dukes verloor in Naarden met 24-3 van ‘t Gooi, de koploper in de ereklasse. ,,In het begin waren we dominant”, zei aanvoerder Lex Janssen. ,,Alleen konden we dat niet omzetten in punten, terwijl zij wel scoorden.” Wat het verschil maakt tussen beide ploegen, is volgens Janssen lastig te duiden. ,,Het zit in de details. Al is het geen schande om van een goede ploeg als ‘t Gooi te verliezen, maar er zit meer in voor ons. We hebben een goed team, maar moeten nog meer op elkaar ingespeeld raken. Het is frustrerend dat we de kansen niet afmaken. We moeten erachter komen waarom het niet lukt.” De teleurstelling overheerst bij de aanvoerder van de Bosschenaren. ,,Het is leuk dat we goede dingen laten zien, maar daar koop je niks voor als je verliest.” De bij The Dukes teruggekeerde Wynand Breytenbach speelde tegen één van zijn oude ploegen.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!