Flashback: T.B.M. weekend 2021

Flashback: T.B.M. weekend 2021

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: Het TBM weekend waar de jongste jeugd (turven, benjamins, mini’s) van The Dukes al een jaar naar uit keken. Een weekend dat voor een aantal al vaste prik is, maar voor sommige, met name turven, een hele nieuwe ervaring zou worden.

Het weekend begon vlak na de zonnige training in het Zuiderpark. Stipt om 11:30 werden de ruim 100 felbegeerde TBM-weekend-2021-shirts uitgedeeld. Dit jaar een sportief zwart model met een prachtig 2021 design op de achterkant. Iedereen was herkenbaar als één team en klaar om af te reizen naar het groene Udenhout alwaar de organisatie een prachtig kampement had opgeslagen in en rondom het plaatselijke scoutinggebouw.

Na het uitrollen van de slaapzakken en opblazen van de luchtbedden werden de bidons uitgedeeld voor de broodnodige 24-uurs hydratatie en kon de 8-kamp beginnen. Tijdens deze 8-kamp werden allerlei belangrijke rugby facetten aangesproken zoals teamwork, kracht, balans, snelheid en focus. Iedereen kon zijn of haar skills ten tonele brengen en indruk maken op zijn of haar teamgenoten.

Na deze actieve middag ging het sociale programma van start met een heerlijk avondmaal, muziek, vuur, zang, rennen, lachen en met extreme arm en been bewegingen die tot de categorie dans zouden kunnen behoren. Waar onze kleine helden één voor één hun luchtbedje vonden, ging het voor de grotere door tot de volgende ochtend.

De weergoden waren ons niet echt gezind op deze vroege ochtend, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 7 uur gingen de pannen op het vuur en werden er eieren met spek aan de lopende band gebakken en uitgeserveerd om nieuwe krachten in te winnen voor de laatste spellen die tussen de regendruppels en binnen werden afgewikkeld. Daarna volgende natuurlijk het inpakken van alle spullen, het uitreiken van de felbegeerde medailles en het slapend in de armen vallen bij de ouders om pas maandag ochtend weer wakker te worden.

Grote dank aan de organisatie van het weekend zoals de begeleiding die dag en nacht zonder slaap hebben overleefd en specifiek voor GTBM-coordinator Lenneke voor de totale organisatie en fantastische planning van dit weekend. Op naar 2022!

Auteur: Naud Beckers

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!