Dukes 1 verslaat regerend landskampioen

Normaal?

Normaal is de ochtend voor de wedstrijd lekker rustig. De team kit klaar leggen, iedereen de juiste maat en rugnummer, bidons, etc. Altijd lekker voorbereid. Even nog een bakkie en dan naar het clubhuis. Maar niet deze ochtend van 16 oktober…

Een paar basisspelers raakten plots ziek door de griep, reservespelers idem dito, terwijl we al met wat blessures te kampen hadden. Wordt het zo’n ochtend? JA! E-rugby steeds aanpassen en op het laatste moment werden spelers opgetrommeld om toch te spelen.

Dan naar de club. Ja hoor, iemand is zijn schoenen vergeten. Dat kon er ook nog wel bij. 15 minuten later dan gepland (de DICK of the day was toen dus al bekend) gaan we eindelijk. Niemand meer kotsen? Nee, we rijden. Voor even. Heel Nederland is op de A2 of A59 en overal zijn wegwerkzaamheden. Probeer dan de brug bij de Maas maar over te komen. Kom aan positieve energie de ether in!

In Leiden aangekomen liep het ondanks de vertraging prima. We zijn een hecht team aan het worden, dat merk je. We hebben alles nu gehad, dus wat kan er nog gebeuren? Bij de warming up, blessureleed! Een uitvaller, wat nu? Weer schuiven in het team, zelfs nog aan gedacht om dan de teammanager maar warm te laten lopen, maar gelukkig we vonden een veel betere oplossing. Onze linesman als reserve. Moet je spelen tegen de landskampioen die al 3 jaar ongeslagen is op eigen veld, dan is de voorbereiding juist zo belangrijk. De rust die we normaal bewaren, was er vandaag niet… Zucht wat gaat dit worden. Niet normaal…

Bij de aftrap lijkt het wel of The Dukes vleugels hadden gekregen. Was er het verkeerde drankje die je vleugels geeft in de Bidons gedaan? Nee, gewoon water. Wat gaat hier gebeuren? DIOK dacht “normaal openen wij de score”. Daar dachten The Dukes dit keer anders over. Wij gaan het anders doen vandaag. Niet zoals normaal even de kat uit de boom kijken, maar DIOK laten weten dat wij gingen bepalen hoe het scoreverloop zou zijn! Binnen no-time met een benutte penalty en try op voorsprong. Het werd stil in Leiden, behalve de paar Dukes supporters.

De positieve energie zorgde voor geloof. Vanuit de snelle voorsprong hebben we het niet meer uit handen gegeven. Slim omgaan met kansen en punten pakken als het kan. DIOK is een geweldig team en de paar kleine foutjes bij onszelf werden meedogenloos afgestraft. Daardoor bleef het een thriller tot het eind aan toe. Maar het geloof in onszelf zorgde voor deze ongekende prestatie, eentje die een keer moest worden afgedwongen na wedstrijden van iedere keer net niet.

26-32. We hebben gewonnen!!!

Wat een feest en reacties. Velen zagen dit niet aankomen.

De bus terug. Rondkijkend vol trots. Zelfs de verkiezing van Man of The Match, na 6 nominaties resulteerde in “allemaal”. We doen alles samen, ook deze prestatie na een paar jaren van bouwen. DAT wat ze verdienen. Geen haantjes of sterspelers in het team. Het TEAM als geheel heeft gewonnen. Daar hebben we hard aan gewerkt. Wat houden we van dit team. NIET NORMAAL!

Auteur: Leo Swart | TM

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!