Wedstrijdverslag Ducks/Vets/Oysters vs Junioren 2

Wedstrijdverslag Ducks/Vets/Oysters vs Junioren 2

Zaaien en oogsten.

Oh oh, grote gasten bij de tegenstander, een clusterteam van The Ducks, The Vets en RFC Oisterwijk Oysters. Niet dat onze eigen mannen erg onder de indruk waren maar Ralph en ik keken elkaar toch even aan. Gameplan: wegblijven uit de voorwaartsen. Eigen bal winnen en snel openen en de gaten opzoeken. Het zou een mentaal spelletje worden wat door onze eigen mannen en vrouwen perfect werd uitgevoerd.

Eerste helft: Zaaien.

In de beginfase begon het clusterteam dus inderdaad te beuken. Fase na fase werd er gepoogd onze defensieve lijn ter doorbreken. Tevergeefs! De dukes stonden als dwazen te tacklen en die grote nummer 8 en nummer 25 kwamen niet eens over de gainline. Sterker nog, soms verloren ze gewoon terrein. En toen, een turnover, snelle bal geopend via Finn en met een sterke loopactie opent Simon de score voor de Dukes.

Na de hervatting begint het spelletje opnieuw en het clusterteam weet zich met enorm veel kracht en energie een weg te banen richting onze 25 en uiteindelijk weten ook zij een try te drukken.

Mooi moment om onze Dukes op het hart te drukken om te blijven doen wat ze deden. Dit gaan ze geen hele wedstrijd volhouden, dus blijf tacklen weerstand bieden en bij balbezit openen. En waar zij 10 minuten nodig hebben om ook maar enige terreinwinst te boeken staan wij bij een enkele actie onmiddellijk in hun 25.

Het krachtspel gaat het clusterteam parten spelen, terwijl onze jongens en meiden gewoon geen duimbreed toegeven. En langzaam begint het spel te kantelen. Iedere keer als wij weten te openen wordt er ruime terreinwinst geboekt en voor de rust wordt er nog een try gescoord.

2e helft: Oogsten

Het gebeuk houdt de tegenstander inderdaad niet vol en de Dukes beginnen de ruimtes te benutten. Verschillende hele mooie aanvallen waarbij de bal levend gehouden werd met enkele try’s als gevolg. Het cluster team komt er eigenlijk niet meer aan te pas. In de eindfase zie je aan het spel dat ook de Dukes vermoeid raken. Het is iets slordiger aan het worden. Gelukkig raken we niet in de problemen, want de tegenstander is nog vermoeider en beter nog gefrustreerder aan het raken. De nummer 18 staat naar zijn medespelers te schreeuwen bij weer een gemiste tackle met weer een try als gevolg.

Mentaal hebben de Dukes het fantastisch gedaan, want het vereist karakter om een tegenstander 20 minuten lang op je in te laten beuken zonder dat je er zelf echt aan te pas komt. Het gameplan werd fantastisch uitgevoerd met een mooie 7-59 einduitslag.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!