Turven komen met beker thuis

Turven komen met beker thuis

Zoals voor velen was het deze zaterdag weer de eerste wedstrijd in lange tijd. Maar voor de Turven was het extra spannend. De meeste hadden nog nooit een wedstrijd gespeeld, nog nooit een tegenstander in een ander shirt gezien en zelfs nog nooit gebald op echt gras!

Om deze schok gecontroleerd te laten verlopen, vertrokken we met een relatief kleine selectie van 11 tweedejaars turven naar Breda. Maar wat gingen ze super van start! Na de winst op de thuisploeg, en een krappe verliespartij van Voorburgse RC, werd Tilburg van de mat geveegd om zicht te houden op die eerste glimmende beker van het seizoen.

In deze laatste wedstrijd voor de derde plek moesten de Bossche Turven het opnemen tegen het tweede team uit Voorburg. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Nadat de volle 8 minuten gespeeld waren stond 3-3 op het scorebord en moest een verlenging uitkomst bieden. Prachtige pizza-punten en frikandellen kwamen voorbij en in de laatste seconde werd de winnende try achter de Voorburgse achterlijn gedrukt en mochten de rood-gelen de beker voor de derde plek in ontvangst nemen en onder luid gezang werd deze teruggereden naar Den Bosch.

Auteur: Naud Becker

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!