Dukes laat kansen liggen in Haarlem

Dukes laat kansen liggen in Haarlem

Toen uw verslaggever het sportpark in Haarlem betrad, hoorde hij al een fluitje voordat hij het veld zag. Vervolgens zag hij 15 Dukes op de achterlijn staan en dacht ‘het zal toch niet’.
 
Maar het was geen conversie. Wel een penaltykick die Haarlem soepel vanaf de rechterkant tussen de palen mikte. Daarmee was de eerste score in het seizoen 2021-2022 er een tegen RC The Dukes. Kom ik een keer te laat…

Even later – ik had mijn plaats tussen The Dukesgetrouwen langs de lijn nog maar net gevonden – drukten de Spaarnestedelingen een try. Opnieuw over rechts (let op die kant, daar kom ik op terug). Nog voor de eerste slok was ook de conversie raak en was de stand na een kwartiertje 10-0. Glup.

Vooraf hadden de vaste volgers van ons eerste deze wedstrijd als zwaar ingeschat. De Haarlemmers hadden zich duchtig versterkt en ook Storm Carrol had hier zijn nieuwste clubhuis gevonden.
Maar allerminst onder de indruk rukten The Dukes op naar de vijandelijke try-line. De rest van de eerste helft hadden onze mannen de overhand en leek het wachten op de try van de Boschenaren. Maar bij het rustsignaal was de stand nog onveranderd.

De tweede helft hadden de onverlaten uit het Kennemerland – ja, ja, we spijkeren u ook geografisch bij – natuurlijk gespiekt en was de wedstrijd in balans. Maar dat betekende veel spelers in een kleine zone en dan is er één die veel ballen pikt. Hoppa, onderschepping Vuga, try, conversie, stand 10-7 en we hebben weer een wedstrijd.

Daarmee werd het een echte strijd met veel actie rond de 22-meterlijn, veel rucks en balverlies en uiteindelijk scoorde Haarlem de beslissende try uit een scrum in de 22 meter van The Dukes. Door een gemiste penalty kick werden onze mannen zelfs niet beloond met 1 puntje voor de moeite. Een penaltykick vanaf rechts. Die kant is niks daar in Haarlem.

Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van The Dukes 1 tegen The Hookers. De reprise van de finale van het Octopus Pre-season Tournament. Ik voorspel u een felle wedstrijd. Kick-off 15:00 uur in de herfstzon aan de Limietlaan. ‘Mooi licht daar’ zeggen de fotografen dan altijd. De wedstrijd wordt ook gestreamd via .

Zo stond het in het Brabants Dagblad maandag 13 september:
The Dukes maakt tegen Haarlem kansen niet af.
The Dukes is het seizoen in de ereklasse gestart met een nederlaag bij RFC Haarlem: 15-7. ,,Zonde, want we hebben genoeg kansen gehad”, zei Dukes-aanvoerder Lex Janssen. Hij heeft samen met Vuga Tagicakibau die rol overgenomen van Maarten van Osch. ,,Ik heb nooit het gevoel gehad dat we een verloren pot speelden. We hebben er tachtig minuten voor gevochten.” Alleen Tagicakibau drukte een try. Dukes-aanwinsten Wynand Breytenbach, Fred Dorrough en Sione Fangaiuiha begonnen in de basis. Royal Mwale viel in.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!