Dukes benut kansen nu wel

Dukes benut kansen nu wel

Het was een heerlijke herfstmiddag zaterdag 18 september aan de Limietlaan in Den Bosch. Temperatuur boven de 20 graden, zonnetje scheen en na twee wedstrijden van de jeugd was iedereen klaar voor de wedstrijd van The Dukes 1 tegen The Hookers 1.
 
Nou ja iedereen. Het was thuis in Den Bosch dus behoorlijk wat fans kwamen pas een Bosch kwartiertje na de kick off aanwandelen en fietsen. Die hebben behoorlijk wat gemist want The Dukes begonnen in een hoog tempo met mooi en agressief aanvalsspel The Hookers direct onder druk te zetten. De bal werd na het eerste harde contact snel rond gepast. Resultaat: een try van flanker Lex Janssen na een mooie actie van Gyan vd Bogert. De conversie door full back Fred Dorrough was ook raak, 7-0 in de 10e minuut.
 
De line outs werden vanaf het begin gewonnen en de hits en crush runs waren hard. Na deze score werd de kick off van The Hookers werd direct goed verwerkt en trok The Dukes ten aanval via een up-and-under van Fred en een hele goede harde tackle van Wisse vd Heijden. Even later line-out Dukes, overtreding, penalty door Fred Dorrough, raak, stand 10-0 voor The Dukes in de 15e minuut en de laatste fans kwamen nog aan slenteren.
 
Met dit spel ging The Dukes vrolijk door: agressief in de voorwaartsen, hard inkomende flankers en centers, snelle passes. Resultaat in de 18e minuut: high tackle, gele kaart Hookers, Dukes scrum op 5 meter van de try line, bal eruit naar nummer 8, korte sprint Bart Mommers en de derde try.
 
The Dukes begon aan de wedstrijd zonder Maarten van Osch (afwezig), Vlad (die was shaken in Haarlem, not stirred) en Kevin Ebing (Delta, niet de Covid variant) maar van hun afwezigheid was niets te merken.
 
Vanaf de 22e minuut mocht The Dukes 10 minuten met een man minder spelen. Nu werd het meer een wedstrijd en The Hookers trokken fel ten aanval in de 20 meter van The Dukes waar de try line minimaal net zo fel verdedigd werd. Tot in de 40e minuut waarin The Hookers werden terug gedrongen in de eigen helft. Dat zal je dan altijd zien: na een overtreding op de 20 meter nam Wynand Breytenbach snel de penalty, ‘la Bomba’ slalomde naar de try line en drukte de try. Een terechte beloning voor hem na een hele goede eerste helft waarin hij heel veel gaf. Conversie raak en de ruststand was 22-o.
 
Vooraf hadden The Dukes watchers geoordeeld dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om een kans te maken voor de bovenste acht van de Ereklasse. En liefst met een bonuspunt. Dus nog een try te gaan in de tweede helft.
 
De tweede helft was de wedstrijd in balans. In het beging kwamen The Dukes moeilijker bij de try line van The Hookers. The Hookers kwamen moeilijk over de game line en als dat laatste wel lukte werd de kans niet benut. Tot minuut 72 gebeurde er van alles maar geen punten. Toen brande alles weer los. Eerst was het Machiel van Kolck die – met de scrum als platform – de 4e try drukte. Het bonuspunt was binnen en ook de conversie was raak. In de 77e minuut was daar een interceptie plus try door The Hookers. Vanaf de kick-off mocht vervolgens Chris O’Farrel een try scoren. Vanuit een line out rende hij dwars door The Hookers linie om in de hoek te scoren. De laatste punten waren voor The Hookers na een mooie kickje over The Dukes defensie. Einstand 34 – 14 en hier kunt u alles nog eens terug kijken. Volgende week geen wedstrijd voor The Dukes 1. Op zaterdag 2 oktober nemen zij het in Naarden op tegen ‘t Gooi en op 9 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Haagsche RC. Dat zijn mooie tegenstanders veel succes mannen!
 
En dit schreef het Brabants Dagblad erover: The Dukes won zijn eerste thuiswedstrijd in de ereklasse met 34-14 van The Hookers. In tegenstelling tot vorige week tegen Haarlem maakten de Bosschenaren hun kansen nu wel af. De try’s kwamen op naam van Chris O’Farrell, Lex Janssen, Wynand Breytenbach, Machiel van Kolck (foto) en Bart Mommers. ,,Het afmaken ging een stuk beter”, zei aanvoerder Janssen. ,,Alleen moet de discipline beter. Onze fouten leiden tot overtredingen.”
 

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!