Competitieprogramma 2021-2022 jeugd

Jeugd competitie 2021-2022

Rugby Nederland in heeft de competitie indeling en het wedstrijdprogramma gepubliceerd op haar website. Op onze website tref je bij elk team de wedstrijden en de standenlijst aan. Dus ‘klik’ op de link en je ziet van elk team het hele programma.

Om te beginnen zijn we natuurlijk loeitrots dat The Dukes in elke jeugdcategorie van de competitie uitkomt met een team in de hoogste jeugdklasse: de Cup. Een prestatie van formaat van iedereen die daar de afgelopen jaren zich voor heeft ingezet.

De Colts (U18) vormen de oudste jeugdteams en hun wedstrijden op zaterdagmiddag staan borg voor snelheid, spektakel en een elk jaar hoger niveau. Colts 1 komt weer uit in de landelijke Cup competitie. In de eerste fase nemen ze het op tegen Haagsche, ‘t Gooi, Utrecht, Eemland en de Bredase RC. Als de Colts zich in de eerste fase handhaven kunnen ze verder gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap. Eerste wedstrijd op zaterdag 18 september in en tegen Breda. Colts 2 is een clusterteam met Bredase RC en komt daarom uit in Poule B van de Shield competitie. Ook zij beginnen op 18 september met een uitwedstrijd en wel in Roermond tegen het clusterteam van RC Eindhoven/De Bokkenrijders.

Twee Junioren (U16) teams dit seizoen. Junioren 1 komt dus ook uit in de landelijke Cup competitie. Zij gaan het in de eerste fase opnemen tegen Amstelveense RC, DIOK uit Leiden, Haagsche, ‘t Gooi en Utrechtse RC. Eerste wedstrijd zaterdag 18 september thuis tegen URC.
Junioren 2 komt in Poule C van de Shield competitie uit tegen clubs uit Zuid-Nederland en…een uit Duitsland: RC Aachen. Eerste wedstrijd: zaterdag 25 september uit tegen het clusterteam van de Ducks/Vets en Oysters in Boxtel #diekunnenopdefiets

De jongste generatie in de competitie zijn de Cubs (U14). Cubs 1 speelt landelijk en in de eerste fase tegen Haarlem, DIOK (Leiden), Haagsche, ‘t Gooi en URC. Eerste wedstrijd zaterdag 18 september thuis om 11:00 uur aan de Limietlaan tegen URC. Lekker dauwtrappen. Cubs 2 gaat het in poule E van de Shield competitie voornamelijk opnemen tegen clusterteams. Zij spelen hun eerste wedstrijd op 18 september in Eindhoven tegen het clusterteam van RC Eindhoven en de Bokkenrijders. Ook dauwtrappen.

De Mini’s, Benjamins, Turven en Guppen spelen geen competitie maar toernooien. Deze worden bij diverse clubs georganiseerd. Kijk voor de laatste informatie hierover in de wedstrijdagenda op de website. Die gaan we zo spoedig mogelijk helemaal invullen.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!