Competitieprogramma 2021-2022 senioren

Competitieprogramma 2021-2022 senioren

Rugby Nederland in heeft de competitie indeling en het wedstrijdprogramma gepubliceerd op haar website. Op onze website tref je bij elk team de wedstrijden en de standenlijst aan. Dus ‘klik’ op de link en je ziet van elk team het hele programma.

The Dukes 1 komt opnieuw uit in de Ereklasse en speelt de 1e competitiewedstrijd op zaterdag 11 september in Haarlem tegen RFC Haarlem 1. Een herkansing want op 26 juni verloor The Dukes de laatste (uit)wedstrijd in DeGiro Voorjaarscompetitie tegen de Haarlemmers met 30-17. Daarna volgen ook pittige wedstrijden tegen The Hookers (t), RC ‘t Gooi (u), Haagsche RC (t) en landskampioen RC DIOK (u).

The Dukes Espoirs (U23) komen uit in de 2e klasse Noord en spelen de eerste wedstrijd op zondag 19 september in Amstelveen tegen de Amstelveense RC 2. Veel nieuwe namen voor ons onder-23-jaar team met The Pickwick Players uit Deventer (2e wedstrijd thuis), ERC ’69 uit Enschede (3e wedstrijd uit) en RC The Pink Panthers uit Driebergen (4e wedstrijd thuis).

The Dukes 2 komen ook uit in de 2e klasse maar dan in de regio Zuid. Zij mogen, naast de andere wedstrijden, de derby’s gaan spelen tegen RC Octopus (Uden), RC Tilburg, RC Etten-Leur, RC Eindhoven en NSRV Obelix (de Nijmeegse studenten). Eerste wedstrijd thuis op 19 september tegen de Rotterdamse Studenten RC met oud-Dukes speler Daan Stuijfzand in de gelederen. Daarna mogen ze aan de bak in Nijmegen (Obelix), thuis tegen Eindhoven en in Etten-Leur tegen REL.

The Dukes 3 aka “UtVierduh” staat keurig als The Dukes 4 in de 4e klasse heren Zuid ingeschreven en neemt het op tegen (onder andere) Bredase Rc 3 “t Vlaggeschip” – de strijd om de Oetel Kiele Cup – en RC Tilburg 2 “t Twidde”. Bekende teams zonder bijnamen zijn ORC Black Bulls en het cluster Ducks/Oysters. Deze 4 teams komen ook zaterdag 4 september in Den Bosch in actie tijdens het Bosch Rugby Weekend. De beste pre-season die je kan hebben. “Ut Vierduh” speelt op zondag 19 september de eerste wedstrijd thuis tegen het cluster R.E.D. 1 uit Dordrecht.

Onze Dames willen in twee clusterteams deelnemen aan de competitie. Corona heeft er nogal ingehakt bij het Dames rugby. Een groot aantal speelsters is ‘iets anders gaan doen’. Het clusterteam Dukes/Octopus – de rest van het seizoen noemen we dit weer gewoon Dukes Dames 1 – start in de 1e klasse met een thuiswedstrijd op zondag 26 september tegen Bredase RC 1.
Het clusterteam Brabo StarsDukes Dames 2 – speelt ook haar eerste wedstrijd thuis in ‘s-Hertogenbosch op zondag 26 september tegen het clusterteam Westenders.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!