Pré season – seizoensvoorbereiding 2021 – 2022

Pré season – seizoensvoorbereiding 2021 – 2022

De voorbereiding op de competitie 2021-2022 start voor de verschillende jeugd, dames en heren op verschillende tijdstippen. Op deze webpagina zullen we aangeven wanneer welke groep start met trainen en of er voor het seizoen toernooien worden gespeeld. De start van het seizoen 2021-2022 is nog niet gepland door Rugby Nederland. Maar we verwachten dat de eerste competitie wedstrijden op zaterdag 11 en zondag 12 september gespeeld worden. Alle trainingen en wedstrijden staan natuurlijk in de agenda op onze website.

Dit overzicht is dynamisch: het wordt doorlopend geactualiseerd. Heb je vragen, ideeën, wensen of nieuws stuur die dan naar communicatie@dukesrugby.nl.

De senioren teams starten – stapsgewijs – met de pre-season. De ‘kick off’ wordt zoals gebruikelijk verzorgt door The Dukes 1 & 2. Alex Chang – onze hoofdcoach – liet ons weten dat “The A selection and Espoirs (U23) will start training on Tuesday the 3rd of August.” Zij trainen tot en met 21 augustus op dinsdag- en donderdagavond plus zaterdagochtend. Op zaterdag 28 augustus nemen ze deel aan het Octopus pre-season tournament in Uden. Een week later spelen zij – net als de Colts, de Dames en The Dukes 3 en 4 – thuis aan de Limietlaan tijdens het Bosch Rugby Weekend. Zij spelen hun wedstrijden op vrijdag 3 en zondag 5 september.

The Dukes Dames beginnen weer met trainen in de eerste week van augustus. Zij nemen deel aan maar liefst drie toernooien. Op 21 en 22 augustus nemen ze deel aan het Flanders Open Rugby in Dendermonde en op zaterdag 28 augustus nemen ze deel aan het Octopus pre-season tournament in Uden. Een week later spelen ze op zaterdag 4 september op het Bosch Rugby Weekend.

De start van de trainingen voor The Dukes 3 en ‘trainingsgroep B‘ is nog niet bekend. Wel is zeker dat zij op zondag 5 september een oefenwedstrijd spelen tegen een combinatie van Bredase RC. Deze wedstrijd is gepland als onderdeel van het Bosch Rugby Weekend.

The Dukes 4 oftewel ‘Ut Vierduh‘ spelen op zaterdag 4 september als onderdeel van het Bosch Rugby Weekend hun hele eigen ‘natte kranten toernooi’ plus de strijd om de ‘Oetel Kiele Cup’. De technische staf van ‘Ut Vierduh‘ heeft ons nog niet verteld met welk rigide trainingsregime deze talentvolle groep dit jaar geconfronteerd wordt. Maar er gaan geruchten over zomeravonden gevuld met ‘tap’ rugby naast het Zomerterras Zuid. Hoe toepasselijk.

De Colts spelen twee pre season toernooien: het Octopus pre-season tournament in Uden en een week later,  op zaterdagavond 4 september, op het Bosch Rugby Weekend. Zij beginnen met trainen op dinsdag 17 augustus.

Ook de Cubs, de Mini’s en de Benjamins nemen deel aan het Octopus pre-season tournament in Uden.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!