Onze nieuwe penningmeester

Onze nieuwe penningmeester

Sinds de laatste ledenvergadering – hier staat het verslag – hebben we een nieuwe penningmeester: Joep de Vries. Dus een kort interview door DigiDukes zodat jullie ons nieuwste bestuurslid  kennen.

Je voornaam is Jelmar maar iedereen noemt je ‘Joep’. Hoe dat zo? “Toen ik begon met rugby bij RC Hilversum kreeg ik direct te horen dat Jelmar te moeilijk was. Daarom werd ik ‘Joep’ genoemd. Die naam bleef hangen in de rugbywereld. Dus toen ik overstapte naar de Wasps was ik daar al bekend als ‘Joep’. Met Dave Haynes [oud 1e team speler en trainer van The Dukes, red.] stapte ik over naar The Dukes. Hij introduceerde me dus ook bij The Dukes als ‘Joep’. Zo is die bijnaam blijven plakken. Maar buiten het rugby kent iedereen me alleen als Jelmar.”

We hebben dus een penningmeester die al een schuilnaam heeft voordat ‘ie begonnen is? “Zo kun je het zeggen” wordt lachend bevestigd.

Je speelt dus al heel lang rugby? “Ik ben op mijn 14e  begonnen bij RC Hilversum en via de Wasps uit Nijmegen bij The Dukes in Den Bosch terecht gekomen. Tussendoor heb ik ook één jaar in Zuid-Afrika gespeeld en in vertegenwoordigende teams zoals Jong Oranje, het Nederlands Studententeam en – een blauwe maandag – in het Nederlands Team. Vanaf mijn 17e heb ik met Hilversum, The Wasps en The Dukes in de Ereklasse gespeeld tot ik – lang geleden – een jaar in het buitenland ging werken. Toen kon ik het voor zijn gezin niet maken ook elk weekeinde in het eerste te blijven rugbyen. Daarom ging ik het rustiger aan doen en heb binnen de Dukes in diverse teams gespeeld waaronder nu Ut Vierduh [The Dukes 4, red.].” De redactie heeft wat actiefoto’s van Joep toegevoegd.

Bosschenaar? “Nee, nooit gewoond. Ik woon inmiddels in Nieuwendijk tussen Gorkum en Breda. Dat was ook een van de redenen – naast de vraag van Dave om in de Ereklasse te komen spelen – om bij The Dukes te komen spelen. Het was dichter in de buurt van mijn woonplaats als Nijmegen. Grappig is dat mijn beide dochters – die geen rugby spelen maar me altijd fel aangemoedigd hebben – inmiddels wel in Den Bosch zijn gaan wonen.”

Waarom penningmeester? “Ik rugby al 40 jaar en vond dat het nu tijd werd om – naast trainen en spelen voor Ut Vierduh – wat terug te doen voor de club.

Maar om het behapbaar te houden gaan we de financiën als team beheren en dat team hebben we nu compleet met Enrico Berlenghi en Arlo Schreurs. Beiden ook van Ut Vierduh.”

Zien we je nu elke dag op de club? “Nee. Ik heb een drukke baan, werk ik door heel Nederland en woon met mijn vrouw in Nieuwendijk. Ik blijf gewoon trainen en spelen bij Ut Vierduh en daarnaast ben ik als penningmeester bezig en aanwezig bij de nodige vergaderingen.

Maar als iemand vragen heeft over de financiën van de club of zijn of haar jouw contributie kan je altijd je vragen bij ons kwijt. Stuur een mailtje naar penningmeester@dukesrugby.nl. Ik ben op de club als ik train of speel bij Ut Vierduh.”

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!