Zaterdag 12 juni om 15:15 uur: RC DIOK 1 – The Dukes 1

Zaterdag 12 juni om 15:15 uur: RC DIOK 1 – The Dukes 1

Op 3 april ging de DeGiro Voorjaarscompetitie van start. Een alternatief voor de Ereklasse, waaraan aanvankelijk 11 clubs uit het Nederlandse rugby zouden deelnemen: The Dukes, RC ’t Gooi, Utrechtse RC, RC Groningen, RC DIOK, TRCFKATH (The Rugby Club Formerly Known As The Hookers), Amsterdamse Studenten RV ASCRUM, RC The Bassets, RFC Haarlem, RC Eemland en… vergeet ik er nu nog eentje? 🤔 Later sloten ook Haagse RC en Castricum RC zich nog bij de competitie aan.

De prelude voor de Voorjaarscompetitie werd destijds, op 28 maart, gevormd door een speciale jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van DIOK: DIOK 1 – The Dukes 1. Uitslag: 45-5.

Nu, amper twee maanden later, taan DIOK 1 en Dukes 1 opnieuw tegenover elkaar. Dit keer niet louter vriendschappelijk: aan de vooravond van de ontknoping in de DeGiro Voorjaarscompetitie staat er nog van alles op het spel!

Met nog drie speelronden te gaan, wordt de ranglijst aangevoerd door de volgende tegenstander van The Dukes: de huidige, en twaalfvoudige, landskampioen DIOK uit Leiden. Zeven wedstrijden gespeeld, zeven overwinningen; 34 punten en een positief doelsaldo van 276 (!): het zijn indrukwekkende cijfers die de Leidenaren kunnen overleggen.

The Dukes hebben na zeven speelronden in de DeGiro Voorjaarscompetitie drie overwinningen bij elkaar gesprokkeld, evenzoveel verliespartijen geïncasseerd en eenmaal gelijkgespeeld. Met 16 punten en een doelsaldo van +11 bezetten de Bosschenaren een keurige 7e plek op de ranglijst – precies midden tussen de nummer 1 DIOK en de nummer 13 URC.

Eerder in het seizoen, tijdens de vriendschappelijke wedstrijd ter gelegenheid van het 10e DIOK-lustrum, wist The Dukes lange tijd goed stand te houden tegen de Leidenaren. Inmiddels is de jonge Bossche brigade weer zeven wedstrijden aan waardevolle ervaring op Ereklasse-niveau rijker. Dukes 1 heeft daarin laten zien een sterke start van de wedstrijd steeds langer vast te kunnen houden, met het mooie gelijkspel van twee weken geleden tegen (toenmalig) nummer 2 ‘t Gooi als laatste, tot de verbeelding sprekende, wapenfeit.

Coach Alex Chang kan bovendien weer beschikken over de ervaren Maarten van Osch, 2e rijer Dirk van Lierop en de Nieuwe Zeelander Vuga Tagicakibau, die tegen ‘t Gooi als fly-half een verdienstelijk debuut maakte.

Kortom, het kan aanstaande zaterdag wel eens een lelijke Leidensweg worden voor DIOK. Gaat The Dukes voor een stunt zorgen door de koploper zijn eerste punten af te snoepen?

(Online) bij zijn = meemaken! Volg de wedstrijd live via Eyecons!

Bekijk hier het wedstrijdoverzicht.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!