Terugblik: RC DIOK 1 – The Dukes 1 (21-5)

Terugblik: RC DIOK 1 – The Dukes 1 (21-5)

Ga er maar aan staan: op bezoek bij de twaalfvoudige en meest recente landskampioen, en tamelijk comfortabel koploper van de DeGiro Voorjaarscompetitie, met zeven gewonnen wedstrijden. En dat met een Band of Brabantse Brothers!

Met Teun Admiraal als fly-half wist The Dukes – net als in de preseason wedstrijd tegen DIOK – lang stand te houden. Pas acht minuten voor rust moesten de Bosschenaren een tegen-try accepteren. De conversie was raak, dus de stand: 7-0.

Nog geen vijf minuten later sloeg The Dukes al terug. Een line-out vormde de aanzet tot een goede maul, van waaruit Stefan ‘Vlad’ Siemienski-Kleyn een try wist te drukken. De conversie stuitte tegen de verkeerde kant van de paal: 7-5.

Helaas voor The Dukes waren dit de enige Bossche punten die het bord bereikten. Dat gold niet voor DIOK: dik 10 minuten na rust werd een – het moet gezegd – prachtige Leidse aanval bekroond met een try en een conversie: 14-5.

Een klein kwartier voor tijd deed DIOK het kunstje nog eens over. Dit keer maakten de Leidenaren handig gebruik van de ruimte op het veld na een scrum. De try werd recht achter de palen gedrukt en de conversie was dan ook bijna een formatiteit: 21-5.

Al met al was DIOK gewoon een maatje te groot voor The Dukes, zoals DIOK tot nu toe deze DeGiro Voorjaarscompetitie voor ieder team een maatje te groot is. No shame in that.

Bekijk hier de samenvatting van DIOK 1 – Dukes 1.

Volgende week: thuis tegen nummer vier Ascrum.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!