Algemene Leden Vergadering The Dukes

Afgelopen woensdag 16 juni was de Algemene Leden Vergadering van Rugby Club The Dukes. Een verplicht nummer volgens de statuten maar in deze tijd ook een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten.

Het was dan ook lekker druk met – vooral – heren. Geen vragen van de Dames dit jaar. Eric – onze voorzitter – kon stapsgewijs en slingerend rustig door de agenda zwerven. Ongetwijfeld zal Irene er mooie formele notulen van maken maar die volgen na dit verslag.

In ieder geval bleken de notulen van de vorige ledenvergadering z0 goed te zijn dat niemand daar een vraag over had. Iemand vroeg zich af of de aanwezigen het überhaupt gelezen hadden maar ook toen bleef het stil. Matthijs, de penningmeester, liet zien dat The Dukes ook de afgelopen jaren zwarte cijfers had geschreven en dat de boekhouding weer up-to-date is. Hij kreeg applaus voor die krachtsinspanning, waarna hij, zoals gepland, is afgetreden. Jelmar (“Joep”) de Vries volgt hem op.

Er waren meer vertrekkende en komende bestuursleden. Anne en Stijn stelden zich al aan jullie voor en vormen al enige tijd samen het wedstrijdsecretariaat. Anne neemt de plek in het bestuur en de wedstrijden op zaterdag voor haar rekening en Stijn de wedstrijden op zondag. Bart treedt ook terug (hij gaat werken aan district Zuid van Rugby Nederland) en wordt vervangen door Angela als bestuurslid voor de jeugd. Zij stelde zichzelf voor met de melding dat, spijtig genoeg, een van haar kinderen stopt met rugbyen. Verder is Ruud gestopt als bestuurslid technische zaken.

We zoeken nog naar support. Vooral een persoon die het hele clubhuis voor zijn rekening neemt. Melden bij voorzitter@dukesrugby.nl). En er komt een vacature voor de bestuurssecretaris. 

Na al deze wissels kwam John Eikemans net op tijd binnen. Om te zorgen dat hij nog mee kon doen, werd hij ter plekke lid van verdienste gemaakt omdat hij de afgelopen jaren zoveel voor de club heeft gedaan. De aanwezigen ondersteunden dit met een spontaan en stormachtig applaus waarna John geen woord meer heeft uitgebracht.

Daarna werd het Bosch Rugby Weekend toegelicht, dat we nu eindelijk voor de tweede keer kunnen organiseren. Je las er al eerder iets over in DigiDukes of op de website. De vier topteams (naast The Dukes: Oysters, Cas en Frankfurt) hebben toegezegd op 3 en 5 september aan te treden. Nu nog verder invullen voor de dames, Ut Vierduh en de Colts, die zaterdag 4 september hun wedstrijden spelen. Ook het derde en de U23 gaan dit weekend rugbyen. Blokkeer deze laatste dagen van de zomervakantie maar vast in je agenda. We hebben langs de lijn en in de organisatie jouw support nodig.

Dichterbij is het “jeugdtoernooitje” dat we voor de 26e en 27e juni rap in elkaar hebben gedraaid. Knap gedaan, organisatie! Via de gemeente is het initiatief ontvangen om – samen met hockey, voetbal en basketbal – een groot International Youth Tournament voor onder 16 (U16) te organiseren in 2022. We doen er graag aan mee.

Eric is een natuurlijk leider en had de vergadering weer goed voorbereid: hij ging er swingend doorheen. Alleen was het bestuur de kascommissie vergeten. Bij de rondvraag kreeg de kascommissie alsnog de gelegenheid om de penningmeester formeel décharge te verlenen – hoewel informeel al décharge was verleend na de presentatie en toelichting van de cijfers.

In de rondvraag kwam naar voren dat het clubhuis niet meer open gaat dit seizoen: er is nog niemand die het beheer helemaal voor zijn rekening neemt. Komende week wordt het clubhuis tijdens de training ontdaan van virusresten, verzameld stof en ander vuil. Na bijna anderhalf jaar eindelijk grote schoonmaak. Je kunt je aanmelden voor support bij Val via 06-40860036. 

The Dukes zijn dit jaar geen partner in het Zomerterras Zuid. Dat is voor de vereniging een te groot risico. Niemand kan daar persoonlijk garant voor staan en dat is maar goed ook, want gisteren hadden ze een forse brandschade.

Omdat er na de vergadering niets te drinken was in het clubhuis togen velen naar het Zomerterras. Uw verslaggever zat aan een fameus tafeltje met oud-voorzitters. Eric probeerde zich daar op alle mogelijke manieren tussen te wringen, en dook uiteindelijk op in de foto.  

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!