Afscheid René Peters

Afscheid teammanager René Peters

Zo’n seizoenseinde zonder seizoensafsluiting leidt tot een andere manier van afscheid nemen. René Peters – vanaf nu ex-teammanager van heel veel jeugdteams – stuurde een e-mail: “…en ineens ben je ruim 12 jaar verder en houdt het voor mij bij The Dukes op.

Heel wat voor de meeste kids van jullie georganiseerd, gevloekt maar ook zeker gelachen om en met jullie kids,  uren in het Ziekenhuis gezeten (en dan niet eens met mijn eigen kinderen), samen met jullie zonen hebben lief en leed gedeeld, échte  vriendschappen tussen de spelers onderling zien ontstaan.

Sommige van jullie zonen heb ik letterlijk bij de hand genomen vanaf het moment dat ie bij The Dukes kwam. Het is mooi om te zien hoe jullie kinderen zich hebben ontwikkeld tot de jong volwassenen die ze nu zijn.

Gisteren mijn laatste teammanagersoverleg gehad, de laatste spullen ingeleverd en na vandaag is het klaar.

Ik heb de spelers succes gewenst met hun school, opleiding of studie, blijf gezond en wellicht zien jullie me langs de zijlijn.

Houdoe en bedankt! #allesveurdejongwôr  #bandofbrothers #wearethedukes.”

Voor DigiDukes reden voor een interview via WhatsApp in 11 vragen want René had net een een wortelkanaalbehandeling achter de rug:

 1. Vanaf wanneer bij The Dukes? 2011
 2. Vanaf wanneer team manager? Vanaf 2012 tot vorige week, van de Turven tot en met de Colts. Tussen 2012 en 2015 ben ik naast teammanager ook coördinator geweest van de Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s (G-TBM).
 3. Begonnen bij welk team (als teammanager)? Bij de Turven omdat mijn voorgangster Edith Stuijfzand van mening was dat ik best wel een goede teammanager zou kunnen zijn.
 4. Heb je nu verstand van Rugby? Absoluut niet, maar daar zijn de trainers en coaches voor. De administratieve rompslomp, het managen tussen teamstaff, spelers en ouders daar heb ik wel verstand van. Daarom staan de trainers en coaches op het veld en ik ernaast.
 1. Wat ga je missen? Uit het oog is niet uit het hart hè. Ik denk dat ik het meeste de interactie tussen de spelers ga missen. Hoe mooi is het om de spelers te zien ontwikkelen van de spelertjes waarvan je de snottebellen nog heb weggeveegd tot de jongvolwassenen die ze nu zijn. Daarnaast is de spilfunctie tussen teamstaff, ouders, spelers en de club iets wat ik ongetwijfeld ga missen.
 1. Wat ga je niet missen? Het herhalend een beroep blijven doen op de inzet van ouders. The Dukes is en blijft een club van vrijwilligers en die zetten zich meer dan gemiddeld voor andermans kinderen in. Vrijwilliger zijn is weliswaar vrijwillig, maar  absoluut niet vrijblijvend. Uiteraard is er altijd een harde kern van ouders waar je blindelings op kunt vertrouwen maar ik heb ook 3 seizoenen een speler gehad waarvan ik nu na 2 jaar nog niet weet hoe zijn ouders eruit zien. Ik hoop écht dat als volgend seizoen weer alles terug is naar het oude normaal en dat de teammanagers van alle categorieën minder moeite hoeven te doen om de bar- en keukendiensten ingevuld te krijgen. Want eigenlijk staat de inzet van een ouder voor twee of misschien drie 3 bar- of keukendiensten per seizoen niet in verhouding tot de tijd die een teamstaff in hun kinderen investeert.
 2. Wat ga je nu doen met je tijd? Naast teammanager ben ik natuurlijk ook echtgenoot en vader dus ik hoef me niet te vervelen. Ik heb sinds kort een totaal andere functie binnen het bedrijf waar ik werk en er staat ongeveer 2 jaar voor om alle materie onder de knie te krijgen dus daar gaat ook wat tijd inzitten.
 3. Vaker naar Frankrijk om je zoon Thymo te zien spelen? Als het zou kunnen het liefst ieder weekend, maar gelet op de afstand was het makkelijker te doen als Thymo in bijvoorbeeld Parijs had gespeeld in plaats van Perpignan. Maar goed hij is in zijn element en heeft het naar zijn zin en dat is wat iedere ouder voor zijn of haar kind wilt.
 4. Hoe heet een ‘team manager’ in het Frans? Responsable d’équipe (volgens Google).
 5. Hoe gaat t met Thymo? Die heeft het onwijs naar zijn zin en als hij zich blijft ontwikkelen zoals hij nu doet zien wij hem de komende jaren niet terugkomen naar Nederland. Enerzijds jammer want je mist toch een kind in huis, anderzijds zijn we trots op hem dat hij zijn droom probeert na te jagen. Het zou toch fantastisch zijn om binnen nu en enkele jaren een Bosch ventje in de TOP 14 te kunnen zien spelen.
 1. En jullie rugbyende dochter. Hoe gaat zij verder? Sterre is ook bij de Turven begonnen en heeft al die jaren haar mannetje gestaan. Ook Sterre speelt bij Oranje U18. Echter, door de hele f#cking Corona was de motivatie verminderd en hebben we samen met Sterre afgesproken om haar focus te laten leggen op haar eindexamen jaar. Sterre is in één keer geslaagd en gaat na de zomervakantie beginnen aan haar vervolgopleiding. Deze ouders zijn daarom zeker trots op Sterre! Er is overigens een kans aanwezig dat ze in het najaar aansluit bij de Dukes Dames.

Namens alle Dukes: René heel erg bedankt voor je inzet al die jaren. Een foto van jou konden we niet vinden. Dus zetten we een foto van Thymo hierbij.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!