Dukes Girls & Ladies Power Hour (day 1)

Dukes Girls & Ladies Power Hour (day 1)

De titel verraadt het al: Dukes meiden ontmoeten en trainen met de Dukes dames. Iets waar velen al lang naar hebben uitgekeken. Dan praat ik eigenlijk vooral over mijzelf… 😉

Tussen al dat mannengeweld op onze mooie club zit stiekem een hoop talent, bij zowel de meiden als de dames. Talent dat soms niet zo opvalt, maar voor de liefhebber en degene met een getraind oog, niet te missen is. Mede daarom was het zo belangrijk om alles eens op te trommelen en bij elkaar te zetten, de beste rugbyer van onze club is tenslotte een dame (quizvraag: wie wordt hier bedoeld?)

Eerst maar even kennis maken. Onder leiding van Lisa van Helvoort, onze teamcaptain, -manager en -trainster (ja, ja… Dames kunnen meerdere dingen tegelijk), begint de training met leuke spelletjes en oefeningen om elkaar beter te leren kennen. Al snel krijgt iedereen een glimlach op haar gezicht en wordt er enthousiast meegedaan. Jong en oud hebben meteen een sportieve klik! Hier en daar verschijnen al snel wat kleine zweetdruppeltjes op de voorhoofden. Alle meiden zijn zo fanatiek, iedereen wil het beste van zichzelf laten zien. Het is geweldig om te zien dat de “oudere” dames de jongere meiden helpen en begeleiden.

Het tweede gedeelte wordt begeleid door onze Zuid-Afrikaanse hoofdcoach Andrew Svenningsen. Normaal spreek hij vloeiend Engels, maar speciaal voor de jonge dames spreekt hij… iets wat op Nederlands lijkt. Gelukkig kan iedereen hem perfect verstaan. Met zijn enthousiasme steekt hij iedereen aan, alle Girls & Ladies doen superfanatiek mee. Andrews oefeningen zijn heel divers en bieden aan eenieder de kans haar talenten te laten zien. En óf er talent tussen zit! Ook voor de allerjongsten worden gepaste oefeningen bedacht, iedereen kan perfect mee doen op haar eigen niveau.

Vervolgens is het tijd voor een potje touch-rugby. De groep is zo groot dat daarvoor het hele veld benut wordt. Tijdens het onderlinge partijtje zie je goed hoe het niveau van de jonge meiden is, rennend tussen de “oudere” dames laten ze zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Kortom: een geslaagde training!

Aankomende zondag de tweede, en tevens laatste, Girls & Ladies Power Hour day van jaargang 2021. Afgaande op de enthousiaste reacties op afgelopen zondag, kunnen we er nu al vanuit gaan dat 9 mei minstens zo’n groot succes wordt!

Bekijk hier de prachtige foto’s, gemaakt door Lindie Verdaasdonk en geniet nog even na van afgelopen zondag. Hieronder vind je alvast een voorproefje.

Ik heb genoten en ben super trots op alle meiden en dames! Girl Power! Tot zondag.

Robin van Boven
(hulp-trainer, die met dat getraind oog😉)

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!