Dubbelinterview: Toon van Spaandonk (Oysters) en Gijs Swart (Dukes)

Dubbelinterview: Toon van Spaandonk (Oysters) en Gijs Swart (Dukes)

 

Komende zaterdag wordt in Den Bosch de Brabantse rugby derby gespeeld. Het team van The Dukes mag het opnemen tegen de Oisterwijk Oysters in De Giro Voorjaarscompetitie. Vooruitkijkend naar deze wedstrijd hebben we – in een duo-productie met de Oysters – Gijs Swart van The Dukes en Toon van Spaandonk van de Oisterwijk Oysters geïnterviewd. In het dagelijks leven zijn ze vrienden.

  1. Is dit een bijzondere wedstrijd voor je?

Toon: Het is wel altijd leuker om tegen The Dukes te spelen, ‘t is toch een derby.

Gijs: Niet zozeer, ik zie ‘t als een gewone competitiewedstrijd. Maar dat het een derby is, geeft er wel een bijzonder ‘randje’ aan. Ik zal deze wedstrijd met dezelfde intentie spelen als andere wedstrijden.

  1. Ken je spelers bij de tegenstander?

Toon: Ja, Ik heb op de Senior Rugby Academie in Den Bosch gezeten en daardoor ken ik best veel jongens die bij The Dukes spelen, zoals Gijs Swart, Eli Leber, Gyan van den Bogert, Jaap van der Vleuten, Niels van Dongen, Dirk van Lierop, Bart Mommers, Bram Mommers, Joël Lemmink, Teun Admiraal, Wisse van der Heijden en ik vergeet vast nog iemand.

Gijs: Ik ken Toon natuurlijk, en ik heb de Amsterdam 7’s gespeeld met de Oysters. Daardoor ken ik dan Rik (van Balkom, red.) – ook omdat ‘ie bij The Dukes heeft gespeeld – en zo goed als alle andere spelers van de backline van de Oysters.

  1. Wat verwacht je aanstaande zaterdag?

Toon: Een spannende wedstrijd. Wij spelen onze derde wedstrijd dus het ritme komt steeds meer terug. Het eerste half uur tegen ’t Gooi was veelbelovend, maar aan de andere kant: The Dukes zijn al een tijdje bezig en die zijn dus wat verder denk ik. Maar we zitten als teams dichter bij elkaar dan vorig jaar, denk ik.

Gijs: Da’s lastig, want wij zijn er lang uit geweest door de coronapandemie. Vorig jaar waren wij duidelijk beter maar ik denk dat het zaterdag wel spannender kan worden. Ik heb geen idee hoe de Oysters uit de pandemie zijn gekomen.

  1. Hoe denk je dat de competitie er volgend jaar uit gaat zien?

Toon: Ik hoop dat het weer een volledige competitie wordt. En dat we, net als het eerste jaar in de Ereklasse, ons team op enkele plaatsen kunnen versterken.

Gijs: Gewoon weer een volledige competitie, met alle teams die tegelijkertijd starten.

  1. Heb je nog andere rugbyplannen?

Toon: Aan het einde van de maand heb ik een trainingskamp met Oranje. Ik hoop dan wat meer in de toekomst te kunnen kijken

Gijs: Ik ben nog nergens voor gevraagd, maar ik hoop op 7’s komende zomer. Verder hoop ik in Dukes 1 te blijven spelen en (ooit) Oranje te halen.

  1. Welke speler van de tegenstander zou jij er graag bij hebben in jouw team en waarom?

Toon: Jonge krachtpatsers kunnen we wel gebruiken, dus Eli Leber of Dirk van Lierop.

Gijs: Toontje natuurlijk, omdat we goeie maten zijn. Het is een gezellige vent en een goede, fysieke speler. We kunnen goed samenspelen. Dat zag je al in de Amsterdam 7’s.

Zaterdag 8 mei om 13:00 uur is de kick-off van deze wedstrijd die gespeeld wordt onder de coronaregels voor sportwedstrijden. Daarom is deze wedstrijd is te volgen via Eyecons.com. Alles over de coronaregels bij The Dukes staat hier. Omdat we niet op een besloten complex spelen gaan wij dat niet handhaven. Maar we verwachten wel dat u de club niet in diskrediet te brengt. Dus als u toch rond het veld wilt blijven, dan op de wal en niet aan de clubhuiskant.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!