A.s. zaterdag om 12:00 uur: The Dukes 1 – ‘t Gooi 1

A.s. zaterdag om 12:00 uur: Dukes 1 – ‘t Gooi 1

Aanstaande zaterdag neemt Dukes 1 het op tegen de huidige nummer 2 van de DeGiro Voorjaarscompetitie: RC ‘t Gooi. Al staan ze op een respectabele zes punten afstand van koploper DIOK, met 24 punten uit 6 wedstrijden (5 keer winst, één keer verlies) lijken de heren uit Naarden hun zaken alleszins op orde te hebben. Het belooft een zware dobber te worden voor het, door blessures en schorsingen geteisterde, Dukes 1. Is er dan geen sprankje hoop? Ja natuurlijk wel!

Ook tegen de ploegen uit de top van de ranglijst, heeft Dukes 1 dit seizoen immers al prima rugby laten zien.

Vlak voor de start van de competitie wist The Dukes de huidige lijstaanvoerder DIOK, in Leiden nota bene, ruim een half uur lang met goed spel op 0-0 te houden, waarna de wedstrijd helaas ineens omsloeg door drie achtereenvolgende DIOK try’s binnen enkele minuten.

Ook nummer 3 van de ranglijst, RC Eemland, had in Amersfoort aanvankelijk weinig in te brengen tegen de Bossche strijdkrachten en wist een flinke achterstand vlak voor rust ternauwernood terug te brengen tot één punt – om The Dukes echter in de tweede helft het nakijken te geven en er met de winst vandoor te gaan.

De kwaliteit om clubs als DIOK en Eemland te domineren, is er dus wel degelijk bij Dukes 1. Wellicht weten de mannen van Alex Chang in de wedstrijd tegen ‘t Gooi hun sterke spel langer vast te houden.

Al is het wel afwachten of Jaap van der Vleuten (captain), Aldwin Schroot en Bram Mommers aanstaande zaterdag alweer inzetbaar zijn; alle drie moesten tegen Eemland geblesseerd het veld verlaten, Het (mogelijk) missen van deze spelers en bijvoorbeeld fly-half Maarten van Osch (al langer geblesseerd) en ‘Rooie Dirk’ van Lierop (twee wedstrijden schorsing door een rode kaart tegen RFC Oisterwijk Oysters) laat zich logischerwijs voelen in de Bossche gelederen.

In potentie zijn alle elementen aanwezig voor een prachtige pot. En het wordt nog lekker weer ook! Dus kom toevallig langs op de stadswal of volg de wedstrijd op www.eyecons.com.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!