Verslag RC The Hookers – The Dukes 1 (25-13)

Verslag RC The Hookers – The Dukes 1 (25-13)

Na de valse start van de DeGiro Voorjaarscompetitie tegen The Bassets, kreeg The Dukes 1 afgelopen zaterdag de kans om hun blazoen op te poetsen: in Hoek van Holland vormden de heren van RC The Hookers het te wassen varkentje.

Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ bracht The Dukes niet in de praktijk. Al na 5 minuten keken onze mannen tegen een 7-0 achterstand aan, en niet veel later stond het zelfs 12-0. The Dukes zette aan en wist een veldoverwicht af te dwingen, maar meer dan een, door Maarten van Osch verzilverde, penalty leverde het niet op. Ruststand derhalve: 12-3.

Na de thee kreeg The Dukes weliswaar meteen een penalty om de oren, maar liet zich daardoor geenszins uit het veld slaan: met een try (Stefan Siemienski-Kleyn alias Vlad) en een conversie (Machiel van Kolck) brachten de Bossche mannen het verschil weer op vijf punten: 15-10.

Niet veel later liep Pieter Quekel tegen een gele kaart aan, en The Hookers maakten gretig gebruik van de overtalsituatie en fouten in het Bossche spel: een nauwkeurig gekickte penalty bracht het verschil weer naar acht punten.

Nu werden de Bossche mouwen opgestroopt voor een onvervalst, ‘alles-of-niets’ slotoffensief. The Hookers verdedigden met man en macht, maar leken rijp voor de sloop, zeker toen ze na een gele kaart met 14 man kwamen te staan en Machiel van Kolck uit de toekende penalty de stand op 18-13 bracht. In de spannende slotfase leidde ongelukkig uitverdedigen van The Dukes echter tot een Hoekse try, waarna de benutte conversie de eindstand bepaalde op 25-13 in het voordeel van RC The Hookers.

Meer foto’s: 10-4-2021 Hookers vs Dukes – Google Foto’s

Foto: Ellen Grimbergen
Verslag tot stand gekomen met dank aan RC The Hookers

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!