Rugby-icoon Jus van Doorn is niet meer…

In memorium: Jus van Doorn

Via de Haagsche RC ontvingen wij het droevige bericht dat Jus van Doorn op 86-jarige leeftijd in Zuid-Afrika is overleden.

In de jaren dat hij voorzitter was van de Nederlandse Rugby Bond (NRB), heeft hij veel hulp geboden bij het opzetten van rugbyclubs, waaronder onze club RC The Dukes in 1974. Als voorzitter van de NRB was hij bij alle wethouders van sportzaken welkom. 1974 zou daardoor een bijzonder jaar worden, waarin – onder zijn invloed – veel rugbyclubs zijn opgericht.

Hij is een aantal jaren spelend lid geweest van The Dukes, toen hij met zijn vrouw Kitty in ‘s-Hertogenbosch woonde. Met Jazz in Duketown was hij vaak in het Bossche te vinden, ook toen hij al naar Frankrijk was vertrokken en een woning in Scheveningen had. Een paar jaar geleden wilde hij nog een huis in ‘s-Hertogenbosch kopen, maar heeft daar toen toch vanaf gezien omdat zijn vrouw hier veel last van hooikoorts had. Hij wisselde de seizoenen af met zijn verblijf in Zuid-Afrika en Nederland.

Ook voor HRC is hij heel belangrijk geweest; als voorzitter, en onder meer doordat hij heeft gezorgd dat het eerste clubhuis van HRC werd gebouwd.

Namens RC The Dukes wensen wij zijn vrouw Kitty en familie heel veel sterkte toe!

Lees hier het bericht van Jus’ vrouw Kitty op de site van HRC.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!