Six Nations Super Saturday

Six Nations Super Saturday

In ronde 4 van de Guinness Six Nations stonden enkele zware wedstrijden op het programma. Wales wist in Rome op vrij eenvoudige wijze te winnen van Italië. Met 7-48 wist Wales de overwinning mee terug te nemen naar Cardiff. Vervolgens stond de kraker tussen Engeland en Frankrijk op het programma. In een wereldse wedstrijd waren de Engelsen in eigen huis te sterk voor Frankrijk. De Fransen die halverwege nog met een voorsprong aan de thee gingen wisten één punt aan de wedstrijd over te houden. Engeland won met 23-20. Door dit ene puntje houdt Frankrijk nog zicht op winst in de Six Nations van 2021. Op zondag was er wederom een spannende wedstrijd tussen Schotland en Ierland. Ierland wist aan de vooravond van St.Patrick’s Day te winnen met 24-27.

De laatste ronde van de Guinness Six Nations beloofd een Super Saturday te worden. Schotland trapt op zaterdag af op Murrayfield tegen Italië. Vervolgens zal Ierland de storm van Engeland moeten te zien weerstaan in het Aviva Stadium. Ierland zal er alles aan doen om, het door hen zo gehate, Engeland achter zich te laten op de ranglijst. Super Saturday zal worden afgesloten door de wedstrijd Frankrijk tegen Wales. De Fransen moeten deze wedstrijd winnen om nog kans te maken voor de eindoverwinning in de Six Nations. Voor Wales is puntverlies voor Frankrijk of zelf punten halen genoeg voor de eerste plaats.

Een week later staat de inhaalwedstrijd tussen Frankrijk en Schotland op het programma. 

Zorg dus dat je genoeg versnaperingen in huis hebt gehaald, verzet al je andere afspraken, het wordt een lange dag vol rugby.

Op deze website zie je het programma met de TV-zenders. BBC (KPN: kanaal 26 of 27 HD, Ziggo: kanaal 61 of 62) en France 2 (KPN: kanaal 92 HD) zitten bijna altijd in het reguliere zenderpakket. Verder zendt Ziggo alle wedstrijden uit op kanaal 405  (Ziggo Sport Docu).

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!