Herstart Ereklasse

Hallo Rugbyvrienden,

De kogel is door de kerk. Na het voetbal, en daarna basketbal, hockey en onder meer handbal, gaat nu ook het nationale toprugby de trainingen en competitie in aangepaste vorm hervatten.

De Dukes zijn van de partij. Niet omdat we rugby belangrijker vinden dan alle andere zaken die er momenteel spelen, maar omdat we van mening zijn dat de schade die onze jonge topsporters oplopen door langdurig niet te trainen en te spelen, vermijdbaar en onnodig is. We zullen laten zien dat we als club en begeleiding net als de sporters professioneel genoeg zijn om op veilige wijze te kunnen sporten.

Ik weet dat iedereen op de club het onze mannen van harte gunt. De meesten bereiden zich al van jongs af aan voor op hun rugby carrière en we weten allemaal dat zo’n carrière niet het eeuwige leven heeft. Nog een lange periode niet voluit trainen zou ook aantoonbaar ontwikkelingsschade opleveren.

De protocollen zijn niet mals. Naast de spelers, die als ambassadeurs van de club op zullen moeten treden, gaat er ook door de begeleiding een topprestatie geleverd worden. Er worden functies toegevoegd als een hygiëne coördinator , een coronamanager, een commissie coronaprotocol, we leiden testers op, mensen die de testdata verwerken en beheren en we nemen gezondheidschecks af. Daarnaast wordt er gewerkt met een zone systeem waarbij mensen alleen daar mogen zijn waar ze nodig zijn. En natuurlijk een veilige routing door het gebouw. Gelukkig is dat bij ons goed te regelen.

In Den Bosch wordt door onze collega clubs van basketbal, hockey en voetbal al maanden op veilige wijze gesport. Maar ik hoef u niet te vertellen dat wij natuurlijk vanwege onze locatie onder een vergrootglas liggen. Dat wil dus zeggen dat we naast uiterste voorzichtigheid betrachten, ook extra goed gaan opletten of de aanwezigen wel een goede reden hebben om aanwezig te zijn.

De club wordt hier niet beter van. Ons trouwe publiek wordt er niet beter van. En voor spelers en speelsters uit alle andere teams, wordt het er ook niet beter op. Dat vinden we verschrikkelijk. Maar we kunnen er samen wel voor zorgen dat de mannen die al zo lang zo hard werken om onze club permanent in de top te laten meedraaien, niet langer in hun groei geremd worden!

We zouden wel gek zijn als we dat dan niet mogelijk zouden maken.

Namens het bestuur,
Eric van der Zande,
Voorzitter.

Lees ook het nieuws bij Omroep Brabant “Bossche Rugbyers laten zich niet stoppen door Corona” en op de website van Rugby Nederland.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!