Guinness Six Nations 2021

Guinness Six Nations 2021

De laatste wedstrijden op de Nederlandse velden zijn ergens begin oktober 2020 gespeeld. Hierna werden de competities, in verband me de aangescherpte Covid-19 maatregelen, stilgelegd. We hopen natuurlijk allemaal dat we snel weer het gras en de modder van ons lijf kunnen wassen na gespeelde wedstrijden.

Waar wij in Nederland momenteel in een aardig rugbyvrij land wonen, gaat net over de grens komen weekend de Guinness Six Nations van start. Hierin zal de laatste Six Nations winnaar Engeland er alles aan doen om de trofee wederom te winnen. Ierland, Frankrijk, Wales, Schotland en Italië gaan er alles aan doen om hier natuurlijk een stokje voor te steken.

We hopen in ieder geval dat de Six Nations gewoon voltooid kan gaan worden zonder Covid-onderbrekingen zoals afgelopen editie en dat we in maart weten wie zich het komen jaar de Guinness Six Nations kampioen mag noemen.

Jammer genoeg hebben wij dit jaar niet de mogelijkheid om de wedstrijden op groot scherm in onze kantine uit te zenden, dus zal je zelf vanaf de bank of achter de computer moeten bekijken. Om jullie een beetje te helpen, de wedstrijden zullen onder andere worden uitgezonden op Ziggo Sport Extra (Ziggo 406 / KPN 238), BBC Sport, ITV Sport & TV5 Monde. Bekijk hier de Ziggo Sport programma gids.

Ronde 1
Italië vs Frankrijk (06 februari 15.15 uur)
Engeland vs Schotland (06 februari 17.45 uur)
Wales vs Ierland (07 februari 16.00 uur)

Ronde 2
Engeland vs Italië (13 februari 15.15 uur)
Schotland vs Wales (13 februari 17.45 uur)
Ierland vs Frankrijk (14 februari 16.00 uur)

Ronde 3
Italië vs Ierland (27 februari 15.15 uur)
Wales vs Engeland (27 februari 17.45 uur)
Frankrijk vs Schotland (28 februari 16.00 uur)

Ronde 4
Italië vs Wales (13 maart 15.15 uur)
Engeland vs Frankrijk (13 maart 17.45 uur)
Schotland vs Ierland (14 .maart 16.00 uur)

Ronde 5
Schotland vs Italië (20 maart 15.15 uur)
Ierland vs Engeland (20 maart 17.45 uur)
Frankrijk vs Wales (20 maart 21.00 uur)

Mochten er wijzigingen in het schema zijn, dan worden deze vermeld op de officiële website van de Guinness Six Nations. Klik hier om naar het speelschema te gaan op de website van de Six Nations.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!