Dukes 1 in de buble

Zoals je ook op deze website kunt lezen gaat The Dukes 1 de wedstrijden in de Ereklasse hervatten. Hiervoor zijn zij vanaf donderdag 25 februari in training gegaan. Daarbij moeten ze het “topsportprotocol” van NOC*NSF volgen. Als je dat helemaal wilt lezen: het staat hier.

In het kort: aan dit topsportprotocol zijn strenge eisen verbonden. Zo moeten spelers en staff veel getest worden, moeten ze zo veel mogelijk in een bubble blijven en goed georganiseerd toezicht door medisch gekwalificeerde mensen.

Dus zijn afgelopen donderdag de spelers getest door medische gekwalificeerde vrijwilligers van onze club waarvoor – zoals Eric onze voorzitter al schreef – “er (in het clubhuis en op het trainingsveld) gewerkt wordt met een zone systeem waarbij mensen alleen daar mogen zijn waar ze nodig zijn. En natuurlijk een veilige routing door het gebouw. Gelukkig is dat bij ons goed te regelen.” Zoals coach Chang op Facebook schreef “So proud of the way our club handled this! It was so well organized and run! Great job Lisa van Helvoort, Maikel Weyers and Marc Frencken”.

Trainingen voor The Dukes 1 EN voor senioren onder 27 jaar zijn – door de avondklok – alleen mogelijk door de trainingstijden aan te passen. Lees daar meer over op de website.

Voor ouders, toeschouwers, fans, andere teams enzovoort betekend dit dat zij deze buble tijdens testen, trainingen en wedstrijden niet mogen betreden. Wij gaan er vanuit dat zowel de spelers als alle ander Dukes zich zullen gedragen als ambassadeurs van onze club. Houd je aan de afspraken blijf weg.

Mis nooit het
laatste nieuws

Word lid van onze online community en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!