Dukes onder 23 (U23) team

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Een belangrijk onderdeel van het volwassen worden van onze edele sport is het compleet maken van de diverse segmenten. In de ideale situatie zouden alle jaarlagen apart spelen in plaats van per twee jaar, en zou er een volwaardige meisjescompetitie zijn, zeker vanaf 12 jaar.

Zeker zo belangrijk is een sterke U23 competitie. Dat is de plaats waar jong talent omringd door de spelers waar hij mee is opgegroeid, tot wasdom kan komen. We zijn, zo is recentelijk gebleken, in Nederland nog niet zo ver dat we een aparte U23 competitie op kunnen tuigen. Maar dat is voor ons – The Dukes  – geen reden om niet toch een U23 team los te laten op de competitie.

We hebben er voor gekozen om het huidige tweede, dat al bijna een U23 team is, verder tot U23 te ontwikkelen. We gaan ons in de competitie ook als zodanig profileren. Het team zal Dukes U23 gaan heten. De Colts zullen in clusters, naar gelang hun niveau, doorstromen naar Dukes U23, Dukes 3, Dukes 4 en waarschijnlijk in de nabije toekomst Dukes 5.

Je krijgt, als U23 speler tot aan je 23ste verjaardag de kans om te laten zien dat jij in het vlaggenschip thuishoort. Migratie tussen U23, 3de team enzovoort is de normaalste zaak van de wereld, iedereen krijgt alle kans.

We zijn ons heel erg goed bewust van de implicaties die er bij kunnen komen kijken. We zijn er van overtuigd dat we door dit te doen een enorme stap zetten richting ons uiteindelijke doel: de beste club van Nederland zijn.

We begrijpen ook dat we dit niet in beton kunnen gieten, de leeftijdsgrens is heel erg belangrijk, maar we leggen hem zelf op, dus kunnen we ook uitzonderen indien nodig.

Namens het bestuur van RC The Dukes,
Eric van de Zande, voorzitter.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.