Wedstrijdverslag The Pickwick Players – The Dukes 3

 In Clubnieuws, Nieuws Senioren

Zondag 11 oktober mocht het derde op reis naar Deventer om het op te nemen tegen The Pickwick Players 1. Hoe een rugby club aan deze bekende naam komt? Ze zijn vernoemd naar een Engelse pub (en hoe dat zit lees je hier).

Het bleek nogal een flinke reis te zijn want Dukes 3 kreeg met 57 – 0 op de broek. Joost – de teammanager – hoe zit dat?

‘Ze waren zondag een stuk beter dan dat wij en kwamen erg sterk uit de startblokken. Ze creëerden veel go forward. Dat hebben wij niet kunnen stoppen. Hierdoor scoorden ze vaak. Wij zijn niet gewend dat we scrums verliezen en dat de tegenstander meer voorwaardsen geweld kan brengen dan wij.
Ook pakten wij onze kansen niet. De momenten dat we gingen aanvallen merkte je dat ze daar geen antwoord op hadden. Maar die momenten hadden we veel te weinig door weinig balbezit. Na de overwinning van vorige week is iedereen weer even wakker geschut denk ik.’

Had je veel afwezigen?

‘We misten wel een fly-halve maar die werd door Bart Kooiman eigenlijk best goed vervangen. Wel hadden we niet echt een volledige tweede rij.  Maar in totaal hadden we juist een goed team staan. Het was meer een off day.’

Nou da’s duidelijk. En gelukkig hebben we vanuit Deventer de foto’s nog.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.