Wedstrijdverslag Dukes 1 – DIOK 1

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws Jeugd

Afgelopen zaterdag 10 oktober werd – zoals inmiddels bekend – voorlopig de laatste wedstrijd in de Ereklasse gespeeld. Dukes 1 mocht het opnemen tegen de nog steeds regerend kampioen van Nederland en ongeslagen koploper RC DIOK uit Leiden.

En voor diegenen die niet hun hond hebben uitgelaten op de wal (of niet de belachelijke prijs van RC DIOK voor hun stream hebben betaald): U hebt wat gemist. Vanaf de start van de wedstrijd was het duidelijk dat The Dukes afgesproken hadden vol voor de overwinning te gaan. Er werd met overgave gestreden in contact en rucks en keihard getackeld.

DIOK toonde wel aan een echt topteam te zijn. Deze tegenstander bleef in de tweede helft rustig zijn spelletje spelen en strafte elke fout af. Helaas konden The Dukes de voorsprong niet vasthouden en een paar minuten voor tijd scoorde DIOK en maakte de stand 13 – 22.

Hierna raapten The Dukes alle krachten bij elkaar en bestormden de try line van de Leidenaren. Maar dat mocht niet baten. Zoals Coach Chang appte: “Very proud of the boys today, we took a big step in the right direction. Dissappointed that we didn’t finish the job.”

Hieronder het verslag uit het Brabants Dagblad van maandag 12 oktober 2020. De hele wedstrijd kun je terugzien op YouTube via deze link.

Oude gevoel keert terug bij Dukes

The Dukes kon zich eindelijk weer meten met een topteam. Vanwege de competitieopzet speelde het vorig seizoen niet tegen de topclubs. Zaterdag boden de Bosschenaren DIOK, koploper in de ereklasse, goed partij. ,,We waren zelf overdonderd van het feit dat we zo goed meekonden”, zei Dukes-aanvoerder Maarten van Osch. ,,Ik kreeg het oude Dukes-gevoel terug van toen we zelf nog in de top speelden.” Halverwege ging The Dukes mede dankzij een try van Bart Mommers met een 13-7 voorsprong rusten. Net als vorige week tegen Ascrum kon het die na rust niet vasthouden. ,,Het verschil was dat zij een tandje bij konden schakelen en dat wij een dipje hadden. Tegen zo’n ploeg mag je niet verslappen. Zij waren effectiever in de aanval. Aanvallend moeten we geduldiger worden, zodat we onze kansen omzetten in punten.”

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.