Wedstrijdverslag ASRV ASCRUM 1 – RC The Dukes 1

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws Senioren

Een wedstrijd op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam-West is op een heel regenachtige zaterdag in oktober al behoorlijk triest. Als het dan ook nog zonder publiek is…en je verliest. Dan zijn er veel leukere dingen.

Zaterdag 3 oktober mocht Dukes 1 het op dat veld opnemen tegen de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging ASCRUM. Vooraf had coach Chang duidelijk gewaarschuwd: ‘speel rustig, maak je kansen af, controleer het tempo’ en ‘otherwise it’l be a 50-50 an you can lose that in the end’. Dit alles vrij vertaald en opgeschreven op basis van prachtig knauwend Australisch Engels.

Voor de thuisblijvers had ASCRUM een live stream geregeld en de wedstrijdcommentatoren Daan Kievit en Emiel van Osch. Twee ex-Dukes die tegenwoordig studeren in Amsterdam.

En dan de wedstrijd waarin veel fouten gemaakt werden en – dus – veel gefloten werd. Voor de rust nam The Dukes een verdiende voorsprong na een benutte penalty door Maarten en een try van Corné was de ruststand 0 – 8. Geen vuiltje aan de lucht. Ook in de tweede helft begonnen The Dukes sterk. Een gele kaart voor ASCRUM leek de wedstrijd definitief te doen kantelen. Maar dat bleek niet waar. Met een man minder benutte ASCRUM een penalty en bracht de stand op 3 – 8.

Ondanks hard werken slaagde The Dukes er niet in te scoren. Dat brak ze in de laatste fase van de wedstrijd op. Wat coach Chang voorspelde gebeurde: het werd een wedstrijd die je kan verliezen. Door twee penalty’s te benutten maakte ASCRUM er een paar minuten voor tijd 9 – 8 van en die voorsprong gaven ze niet meer weg.

En dus bleef het alleen maar nat en druilerig daar in Amsterdam West. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.