Wallabie bij The Dukes

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

Foto’s uit het verleden roepen altijd mooie verhalen, op zoals de foto hieronder die opdook op Facebook. Zo is Alex Chang niet de eerste “Aussie” bij The Dukes. In de jaren ’80 speelde een echte Australische international mee. Na een oefenwedstrijd van het Nederlands team tegen “Australië B” (op het world wide web kan ik er geen informatie over vinden) kwam David Knox in contact met The Dukes. Via café Hart van Brabant kwam hij zelfs in het clubhuis terecht (het verhaal gaat verder onder de foto).

“Uit den Ouden Doosch” David Knox (3e van links), voormalig rugby international van Australië en ex-coach van Leinster rugby, in ons oude clubhuis. Na een rugby interland tegen Nederland, in het oude stadion De Vliert, is hij een hele tijd in Brabant blijven wonen en heeft veel wedstrijden voor The Dukes gespeeld.

Op Facebook reageerden diverse mede- en tegenspelers uit deze tijd. Zoals Aart Voets (toen RC Eemland tegenwoordig vaak toeschouwer aan de Limietlaan):  ‘Ik heb met RC Eemland tegen Dukes met Knox als fly half gespeeld. Hij liet 14 Bosschenaren twee klassen beter spelen. Geweldige ervaring!’ en oud Dukes 1 speler Robert van Lith “Hoe gaaf was dat, samenspelen met een Australische international”.

Club icoon Geert Hendriks wist me te vertellen dat David na enige tijd als prof in Italië ging spelen. Waarom David enige tijd in Den Bosch bleef hangen wist Geert ook precies. Dat is nu weer een mooie quiz vraag.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.