Competitieopzet Ereklasse nu al gewijzigd

 In Clubnieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren, Rugby Nederland

Met slechts één zin op haar website haalt Belgium Rugby dit jaar een streep door de BeNeCup; de competitie waarin de vier sterkste clubteams uit Nederland en België het tegen elkaar opnemen.

Dat betekent voor Rugby Nederland dat de seizoensplanning en de competitieopzet voor de Ereklasse moet worden aangepast. De competitie gaat nu als volgt verlopen: in de eerste fase wordt een halve competitie gespeeld tussen de 16 teams. In de tweede fase spelen dan de top 8 teams uit de eerste fase een halve competitie in de Championspoule en de onderste 8 teams een halve competitie in de Trophypoule. Alle teams spelen dus 22 wedstrijden. Het landskampioenschap zal worden bepaald middels een finale wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de Championspoule. De degradatieregeling zal in september worden bekend gemaakt.

Voor de competitieopzet van de heren teams uit de lagere klassen, de dames en de jeugd zijn er geen consequenties.

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.