Zomerterras Zuid

 In Clubnieuws, Dukes in Media, Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Senioren

,,Twee maanden een groot terras op één van de mooiste plekjes aan de rand van het centrum.’’ Zo omschrijft Eric van der Zande, voorzitter van rugbyclub The Dukes, het project Zomerterras Zuid waarbij hij samenwerkt met Bar 35 en restaurant NoNom.

Een vlonderterras met 200 zitplaatsen. Met een beetje fantasie zie je het zo voor je. Op amper vijftig meter van het rugbyveld aan de Hekellaan-Limietlaan bij het water op het dak van parkeergarage St.-Jan stond ooit het clubhuis van The Dukes. En juist daar laten Van der Zande met Chris Verwoerd (eigenaar Bar 35) en Debbie de Noorlander (mede-eigenaar van Nom Nom) vandaag een begin maken met het installeren van vlonders waarop 200 terrasstoelen komen te staan.

Zeecontainer als bar
Het is onderdeel van de Bossche Zomer waarbij de gemeente vooral de inwoners van Den Bosch vertier wil bezorgen. Vrijdag wordt meer bekend over het programma in de binnenstad. Zomerterras Zuid, dat er vanaf begin juli twee maanden moet staan, behoort prompt tot een van de grootste terrassen van de gemeente.

Gasten moeten er niet alleen terechtkunnen om iets te drinken. Op de kaart komen enkele gerechten te staan die Bar 35 en Nom Nom al een poosje serveert. ,,De meeste gerechten worden voorbereid in de eigen keuken. Maar bij het zomerterras komt ook een zeecontainer te staan die geschikt is als bar’’, zegt De Noorlander.

Jazzcombo’s
Het terras wordt dagelijks in de loop van de ochtend geopend en blijft tot 23.00 uur geopend. Het is de bedoeling dat er geregeld optredens zijn. Volgens Van der Zande heeft saxofoonspeler David Romanello die ooit Percy Sledge begeleidde, toegezegd te komen. ,,We hopen op meer musici zoals jazzcombo’s’’, aldus Van der Zande.

Alle optredens zijn akoestisch. ,,De gemeente wil voorkomen dat buurtbewoners last zouden hebben van het geluid. Dus blijven geluidsboxen en versterker achterwege’’, zegt Van der Zande.

Creatieve manier
Volgens hem is de gemeente enthousiast over zomerterras Zuid (‘Het zorgt voor een spreiding van eventuele drukte die in de binnenstad zou kunnen ontstaan’). Maar de gemeente laat het investeren over aan de club en ondernemers. Van der Zande: ,,Het ziet er naar uit dat wij vooral door de langdurige sluiting van onze accommodatie en clubhuis dit jaar tienduizenden euro’s omzetverlies hebben. We kunnen achterover leunen en klagen. Maar we willen er liever op een creatieve manier iets aan doen.’’

De samenwerking met Bar 35 en Nom Nom ligt voor de hand. De eigenaren zijn al jarenlang lid van The Dukes. De beperkte ruimte bij hun zaken in de binnenstad staat uitbreiding van terrassen in de weg. ,,Daarom zijn we blij dat het hier wel lukt’’, zegt Verwoerd.

Bron: Brabants Dagblad 18 juni 2020

Contact

Laat uw naam, emailadres en een bericht achter en wij nemen spoedig contact met u op.

Not readable? Change text.